AsiaM Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 vernum :"2011.02.28(16566)" (tylko odczyt) Witam Mam najnowsza wersje ZW Cada Proffesional 2011. Gownie pracuje na rysunkach pochodzacych z zewnatrz. Czesto zdarza sie, ze po skopiowaniu rysunku, ktory bez problemow sie otwiera, do mojego pliku, nie moge zapisac zadnych zmian. W AutoCadie nie ma tego problemu. Dolaczam plik z print-screenem komunikatu bledu. Prosze o pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam, nazwa T: wskazuje, że jest to dysk sieciowy. Jeśli tak, to jaki system operacyjny pracuje na serwerze (lub jest to dysk twardy z kartą sieciową)? Czy w ścieżce do pliku znajdują się spacje, lub polskie litery? Jak system operacyjny jest na komputerze, na którym jest ZWCAD? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsiaM Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Witam i dziekuje za odpowiedz. A teraz odpowiedzi na pytania: Tak, T: to dysk sieciowy Na serwerze pracuje system windows server 2003 r2 W sciezce dostepu do pliku sa spacje, ale bez polskich znakow. Na komputerze na ktoym jest ZW Cad jest system Windows XP. Chialabym jeszcze dodac, ze problem pojawia sie tylko przy plikach z jednego zrodla, reszta, a jest ich sporo, jakies 70% dziala bez problemow, a jest uzywana na tym samym komputerze i serwerze, z zapisem nie ma problemow. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Witam, dziękuję za informację. Prosiłbym o przesłanie takiego pliku do mnie. Czy przy zapisie na dysku lokalnym problem także występuje? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsiaM Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Witam Na dysku loklanym problem rowniez wystepuje. 2011-01-18_PL-Gniezno_Nebenrraum_EN.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsiaM Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Witam Na dysku loklanym problem rowniez wystepuje. 2011-01-18_PL-Gniezno_Nebenrraum_EN.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 U mnie plik otwiera się i zapisuje bez błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsiaM Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Prosze sprawdzic jeszcze ten plik , tylko prosze cos w nim narysowacn, np zwykly kwadrat - u mnie wtedy wyskakuje blad... 2010-12-07_Poznan_Nebenraum_Index A_En.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Rzeczywiście, po narysowaniu kilku elementów i probie zapisu wyskakuje błąd zapisu. Kiedyś miałem taki sam problem, ale nie pamiętam co go naprawiło. Otworzyłem też ten plik autocadem 2010 i po przetestowaniu znalazłem tam 99 błędów: Pass 1 99300 objects auditedAuditing Entities Pass 2 Pass 2 99300 objects audited Auditing Blocks 207 Blocks audited Total errors found 99 fixed 99 Erased 0 objects Zwcad nie znalazł żadnych błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Witam, potwierdzam, po modyfikacji nie ma możliwości zapisu tego pliku. Wspomniała Pani, że te pliki pochodzą z jednego źródła. Jeśli to nie tajemnica, z jakiego programu one pochodzą? Ewentualnie, czy były tworzone z jakąś nakładką? Wysłaliśmy ten plik do analizy. Myślę, że jutro otrzymamy odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsiaM Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Witam, niestety nie wiem w jakim programie sa tworzone te pliki, a tam bardziej nie wiem nic o zadnych nakladkach. Na pewno sa tworzone w innej wersji jezykowej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenon Wiertara Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Błędy znajdują się w niektórych warstwach np. -WSA_Leerrohr N-Schrift_Allgemeih 0 A_Flaechenbrevechnung Gdy wyrzuci się te wartstwy to plik działa. Zauwarzyłem że wspólna cechą tych warstw jest zawartość Mleader i Tabela. Może tu trzeba szukać przyczyny. W załączniku przesyłam działających plik (bez w/w warstw) aaaaaa.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenon Wiertara Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Post wkleił mi się dwa razy więc korzystając z okazji dodam że w Niemczech dosyc popularnym programem jest Allplan z firmy Nemetschek, może też w tym programie został utworzony ten plik aaaaaa.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Witam, testujemy plik. Wydajne nam się, że problem tkwi w tabeli, a dokładnie w jednym atrybucie. Jest on powiązany automatycznie ze ścieżką dostępu do pliku. Niestety tabela jest nieedytowalna w prosty sposób. W załączeniu wstawiam plik po zmianie tego atrybutu. Proszę o sprawdzenie, czy teraz działa. 2011-01-18_PL-Gniezno_Nebenrraum_EN_34.dwg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi