metiu Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Witam Zwróciłem uwagę na to, że w projekcie w losowych miejscach znikają mi stworzone szyki dynamiczne. Znikają to źle powiedziane - program je zmienia na 1 kolumnę i 1 wiersz, z odstępami 1 jednostki. Na zdjęciu poniżej widać jak to się objawia. Czy program ma jakieś limity ilości szyków w pliku, które można zwiększyć? W tym konkretnym projekcie mam ich mnóstwo. vernum = "2021.03.25(63304)_x64" (tylko do odczytu) pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Witam, Proszę zrobić w rysunku TEST (_AUDIT) wraz z naprawą błędów i sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metiu Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Witam Sprawdziłem i naprawiłem - faktycznie były jakieś błędy. W ciągu kilku dni dam znać czy pomogło, bo właśnie odtwarzam szyki, które zniknęły. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metiu Opublikowano 17 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Witam Niestety nie pomogło. Po weekendzie wróciłem do pracy (w piątek uzupełniłem wszystkie braki na rysunku), świeży plik i nadal poznikały szyki... Puściłem raz jeszcze test i brak błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Bardzo prosilibyśmy o podesłanie rysunku w wiadomości prywatnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 W celu zdiagnozowania i wykrycia problemu opracowaliśmy mały skrypt automatycznie zliczający szyki dynamiczne w rysunku Ilosc_szykow_dynamicznych.zel Wystarczy go przeciągnąć na początku pracy do okna rysunku, lub dodać do listy startowej programu. Przy każdym zapisie program będzie wyświetlał ilość szyków jaka: była po ostatnim zapisie, jest teraz. Program CAD wykona tę operację przed i po zapisie. Jeśli będzie mniej szyków to wyświetli się komunikat ostrzegawczy np. taki jak poniżej. Sposób działania tego skryptu pokazaliśmy na rysunku poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi