Janosik Posted May 5, 2021 Report Share Posted May 5, 2021 Witam. Zainstalowałem na próbę ZWCADA 2021, wersja testowa. Lubię otwierać każdy plik w nowym oknie a nie w zakładkach, czyli parametr SDI ustawiony na 1. Ładnie otwiera w oddzielnych oknach oprócz jednej sprawy, mianowicie, w każdym nowym oknie wyskakuje mi panel boczny "Naprawa rysunku" z plikami które są aktualnie otwarte. Nie ma znaczenia czy nowe pliki otwieram z tego samego katalogu czy w innego. Według mnie nie powinno tak być, tylko pytanie: czy tak jest tylko u mnie, czy jest to błąd programu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted May 5, 2021 Report Share Posted May 5, 2021 Dzień dobry, Wygląda, jakby gdzieś pozostały jakieś pliki .bak Zacząłbym od oczyszczenia folderu plików tymczasowych w C:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Local\Temp ale i sprawdziłbym (i usunął), czy czegoś takiego nie ma w folderze z DWG, bo mogły się tutaj utworzyć, jeżeli z TEMP był problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janosik Posted May 5, 2021 Author Report Share Posted May 5, 2021 Oczywiście, że są otwarte i są pliki .bak. Bo jak napisałem: otwieram kilka plików DWG jednocześnie ale w nowych oknach / programach (parametr SDI = 1) a nie w zakładkach - to ma kluczowe znaczenie w tym przypadku. Mam np. 4 pliki otwarte i otwieram wtedy piąty plik i wyskakuje mi menu "Naprawy rysunku". Nie powinno tak być. Sprawdziłem na drugim komputerze, jest tak samo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted May 6, 2021 Report Share Posted May 6, 2021 Rzeczywiście, jeżeli otwierać każdy rysunek w osobnym programie pojawia się to okno. Może .DWL jest traktowany jak .bak. Przekazałem do producenta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted May 6, 2021 Report Share Posted May 6, 2021 Żeby to zignorować (nie otwierać automatycznie okna) można ustawić zmienną RECOVERYMODE na 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts