ZWCAD 2021, pliki w oddzielnych oknach, parametr SDI = 1

Recommended Posts

Witam.

Zainstalowałem na próbę ZWCADA 2021, wersja testowa.

Lubię otwierać każdy plik w nowym oknie a nie w zakładkach, czyli parametr SDI ustawiony na 1.

Ładnie otwiera w oddzielnych oknach oprócz jednej sprawy, mianowicie, w każdym nowym oknie wyskakuje mi panel boczny "Naprawa rysunku" z plikami które są aktualnie otwarte. Nie ma znaczenia czy nowe pliki otwieram z tego samego katalogu czy w innego.

Według mnie nie powinno tak być, tylko pytanie: czy tak jest tylko u mnie, czy jest to błąd programu?

Dzień dobry,

Wygląda, jakby gdzieś pozostały jakieś pliki .bak

Zacząłbym od oczyszczenia folderu plików tymczasowych w C:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Local\Temp

ale i sprawdziłbym (i usunął), czy czegoś takiego nie ma w folderze z DWG, bo mogły się tutaj utworzyć, jeżeli z TEMP był problem.

Oczywiście, że są otwarte i są pliki .bak. Bo jak napisałem: otwieram kilka plików DWG jednocześnie ale w nowych oknach / programach (parametr SDI = 1) a nie w zakładkach - to ma kluczowe znaczenie w tym przypadku. Mam np. 4 pliki otwarte i otwieram wtedy piąty plik i wyskakuje mi menu "Naprawy rysunku". Nie powinno tak być.

Sprawdziłem na drugim komputerze, jest tak samo.