Janosik Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Witam. Zainstalowałem na próbę ZWCADA 2021, wersja testowa. Lubię otwierać każdy plik w nowym oknie a nie w zakładkach, czyli parametr SDI ustawiony na 1. Ładnie otwiera w oddzielnych oknach oprócz jednej sprawy, mianowicie, w każdym nowym oknie wyskakuje mi panel boczny "Naprawa rysunku" z plikami które są aktualnie otwarte. Nie ma znaczenia czy nowe pliki otwieram z tego samego katalogu czy w innego. Według mnie nie powinno tak być, tylko pytanie: czy tak jest tylko u mnie, czy jest to błąd programu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Dzień dobry, Wygląda, jakby gdzieś pozostały jakieś pliki .bak Zacząłbym od oczyszczenia folderu plików tymczasowych w C:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Local\Temp ale i sprawdziłbym (i usunął), czy czegoś takiego nie ma w folderze z DWG, bo mogły się tutaj utworzyć, jeżeli z TEMP był problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Oczywiście, że są otwarte i są pliki .bak. Bo jak napisałem: otwieram kilka plików DWG jednocześnie ale w nowych oknach / programach (parametr SDI = 1) a nie w zakładkach - to ma kluczowe znaczenie w tym przypadku. Mam np. 4 pliki otwarte i otwieram wtedy piąty plik i wyskakuje mi menu "Naprawy rysunku". Nie powinno tak być. Sprawdziłem na drugim komputerze, jest tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Rzeczywiście, jeżeli otwierać każdy rysunek w osobnym programie pojawia się to okno. Może .DWL jest traktowany jak .bak. Przekazałem do producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Żeby to zignorować (nie otwierać automatycznie okna) można ustawić zmienną RECOVERYMODE na 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi