spali1984 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Witam wszystkich, Mam problem z ikonami pliku dwg. Chcę, żeby wyglądały tak: a nie tak: I na samym początku tak przez chwilę było. Potem, wg mnie bez konkretnej przyczyny, się to rozjechało. Dodam, że próbowałem już przeinstalowywać ZWCADa 3 razy, bez rezultatu. Przypisanie ZWCADa jako domyślny program cadowy też nie pomaga. Udało mi się ustalić, że zmiany wyglądu tej ikonki można dokonać poprzez zmianę klucza w rejestrze: zmieniając "1" (zwykła ikonka) na "0" (nowsza ikonka). Potem restart shella explorer i mam nowsze ikonki. Jednak, po otworzeniu jakiekolwiek pliku dwg, czy ponownym uruchomieniu komputera, wartość automatycznie z powrotem zostaje zmieniona na "1", dając zwykłe ikony. Co może być przyczyną i jak to naprawić na stałe? Swoją drogą, czy istnieje coś takiego jak "naprawa" instalacji ZWCADa? W większości programów da się, a tutaj nie widzę - jest tylko Odinstaluj, a opcja Napraw czy Zmień jest nieaktywna. Mój numer wersji Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Witam, proszę zaznaczyć ponowne skojarzenie jak na zdjęciu lub wykonać reset profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spali1984 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Dziękuję za próbę podjęcia tematu, ale niestety zarówno jedna (ponowne skojarzenie), jak i druga podpowiedź (reset profilu) nie zadziałała. Ciekawi mnie, czy to tylko u mnie ten problem występuje? U Pana wszystko jest ok, czy po prostu nie zwraca Pan uwagi na takie drobne niuanse? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metiu Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 U mnie też tak wyglądają (tak jak te drugie) - faktycznie ikona się zmieniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Ja mam DWG w nazwie ikony rysunku. Jeśli jest to DXF, to odpowiednio ikona ma również DXF. Sądzę, że właśnie taki jest zamysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi