Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Zgłaszam, że po aktualizacji do SP2 (vernum = "2021.03.25(63304)_x64") nie działa opcja kopiowania arkuszy (przesuwanie działa poprawnie).

pozdrawiam
Mateusz

edit: co ciekawe - po takim skopiowaniu arkuszy, zapisaniu pliku, zamknięciu go i ponownym otworzeniu skopiowane arkusze są widoczne - nie mniej jednak to jakiś błąd.

kopiowanie_arkusza.gif

Edytowane przez metiu
Opublikowano

Właśnie nad tym siedziałem i próbowałem znaleźć jakąś prawidłowość. Wychodzi mi z obserwacji, że:
- całkiem nowe pliki (utworzone po włączeniu programu) robią kopię arkuszy bez problemu
- w plikach, które były utworzone przez inne programy (np. podkłady od branżystów jakie dostaje) też arkusze się kopiują
- w plikach, nad którymi już pracowałem (np. w trakcie SP1, a potem w SP2) już nie kopiują arkuszy, a co ciekawsze blokuje to tworzenie kopii w całym programie (do momentu wyłączenia ZWCAD) - nie ma to znaczenia jaki plik otworzę, dzieje się tak przy każdym, który był utworzony w czasie SP1

Z mojej strony sprawdzę to jeszcze w poniedziałek w biurze, bo tam także mam ZWCad z SP2.

kopiowanie_arkusza.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak udało się powtórzyć, dziękuję za plik. 

Wysłaliśmy zgłoszenie do ZWSOFT (został nadany numer SUP-35280).

Jedyne rozwiązania na chwilę obecną to zamknięcie rysunku i otworzenie na nowo.

Ewentualnie można także zaimportować arkusze wskazując plik dwg na dysku oraz wybierając odpowiedni arkusz arkusz.

image.png

image.png