pucolek Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 cześć, korzystam z zwcad 2019 SP1 robię tak: 1. tworze sobie schody w archicadzie, 2. publikuje je do dwg, 3. odpalam w zwcadzie i kopiuje z punktem bazowym 4. wklejam do mojego rysunku, ale widzę że coś nie pasuje... 5. wracam do archicada, zmieniam, publikuje do dwg, odpalam w zwcad i kopiuje z punktem bazowym :) 6. wklejam do mojego rysunku ale ku mojemu zaskoczeniu wklejają się schody z poprzedniego kopiowania. uruchomienie ponowne zwcad, zmiana nazwy rysunku źródłowego nic nie daje ... jak ktoś się spotkał z takim problemem proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek210 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Ja bym usunął wcześniej wklejone dane i użył funkcji purge i po tym zabiegu spróbować wkleić poprawioną wersję danych. pawmal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Jeśli schody wklejane są jako blok to wystarczy zastosować się do instrukcji podanej przez @Przemek210. Usuń w pliku DWG blok wklejonych wcześniej schodów. Wyczyść rysunek komendą PURGE (zatwierdzając usunięcie niepotrzebnych elementów), następnie możesz wkleić do rysunku nowo wygenerowane schody. Ewentualnie jeśli chcesz zachować oba bloki w pliku DWG, to przed wstawieniem nowego bloku zmień nazwę bloku już wstawionego w rysunku (lub odwrotnie, zmień nazwę bloku wstawianego). pawmal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi