Exar Posted February 26, 2021 Report Posted February 26, 2021 Witam Dopiero zaczynam przygode z LISP. Na stronie ZWCad jest taki przykład: (vl-load-com) (vlr-command-reactor nil '((:vlr-commandWillStart . commandWillStart))) ; uruchamiana funkcja (defun commandWillStart(reactor_object list) (alert (vl-princ-to-string list)) ) Niestety kod nie działa. Identyczny problem opisany jest we wątku: https://forum.cad.info.pl/topic/346-vlr-command-reactor/. Tak jak i autor tamtego wątku sprawdziłem i vlr-acdb-reactor działa, natomiast rozwiazanie, które zostało tam podane już nie - (setvar "_ZW_UUIDOFUSERMODULE" 1 ). Używam ZwCad 2015+ Std. Proszę o pomoc. Quote
kruszynski Posted February 26, 2021 Report Posted February 26, 2021 Trudo powidzieć co powoduje problem w starej wersji. Sprawdziłem też na aktualnej 2021 i tutaj działa bez problemu. Quote
Exar Posted February 26, 2021 Author Report Posted February 26, 2021 Temat jest o tyle dziwny, ze w jeszcze starszej wersji tj. 2010 problem był taki sam, ale bylo do niego rozwiazanie w postaci ustawienia zmiennej programu: (setvar "_ZW_UUIDOFUSERMODULE" 1 ) Po wpisaniu tego kodu w wierszu poleceń programu otrzymuje komunikat: "; błąd: Ustawienie zmiennej systemowej odrzucone: "_ZW_UUIDOFUSERMODULE" 1" Ewentualnie gdzie mozna szukac pomocy odnosnie zmiennych systemowych ZWCada? Muszę wykonać Macro, które po wydrukowaniu rysunku zapisze do PDF'a to co zostało wydrukowane. Sam zapis mam załatwiony i działa, ale muszę odpalać go ręcznie po każdym wydruku. Quote
Recommended Posts