egha Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Osnap prostopadły nie wskazuje poprawnie punktu przy poliliniach - zawsze wskazuje linię bliższą punktowi z którego szukam punktu prostopadłego. [/img] Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Proszę o informację, w jakiej wersji programu występują te problemy. O tym jak odczytać numer wersji jest opisane tutaj: http://www.zwcad.pl/pytanie.html Sprawdziłem zachowanie się programu w wersji 2008i, wszystko jest OK. Ewentualnie proszę o przesłanie pliku dwg, lub zrzutu ekranu, abym mógł stworzyć podobną polilinię. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KBR Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 U mnie to samo wybiera sobie różne odcinki polilinii - trudno zgadnąć wg jakiego schematu. Ja porostu narysowałem polilinię składującą się z kilku odcinków i rysowałem linie z dowolnego punktu wybierając osnap prostopadły i sprawdzałem co się dzieje kiedy wskazuję poszczególne odcinki polilinii. Pracuje na wersji testowej 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Postaram się utworzyć dzisiaj film i wstawię tutaj linka do niego. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Witam, zamieściłem film. Oto link do niego http://www.projektuje.net/filmy/snap.html Proszę o uwagi. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
egha Posted May 14, 2008 Author Report Share Posted May 14, 2008 Nie wiem dlaczego, ale u mnie na filmiku nie widać linii komend. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Witam, :shock: faktycznie zostało to obcięte. Zamieszczę go ponownie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
egha Posted May 14, 2008 Author Report Share Posted May 14, 2008 Tak się tylko zastanawiam, dlaczego u mnie nie działa, a także co trzeba nacisnąć, żeby osnap przeskakiwał jak na końcu filmu. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Witam, osnapy można zmieniać poprzez naciśnięcie klawisza Tab na klawiaturze. Trzeba starać się tylko, aby nie poruszać myszką podczas tej operacji. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts