KBR Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Po zainstalowaniu ZWCAD 2011 wersja 2010, ale i wersja 2011 często traci licencję. To znaczy otwiera się jako wersja testowa i muszę rejestrować klucz. Tak dzieje się kiedy otwieram na przemian lub jednocześnie wersję 2010 i 2011. Ten problem pojawił się kiedy nie miałem jeszcze licencji na 2011 i nie ustąpił po zarejestrowaniu licencji. Mój system to Windows 7 64 wersja ZWCAD 2011 16241, a ZWCAD 2010 14240, ale tej nie chcę zmieniać na nowszą ze względów wstawiania atrybutów, które mi odpowiada (pisałem już o tym w innych wątkach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Rozumiem, że po wpisaniu kodu licencyjnego i zarejestrowaniu programu uruchamia się on w pełnej wersji? Czy klucz USB ma Pan wpięty do komputera, czy do rozdzielacza? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Tak, dopóki nie otworzę drugiej wersji program działa. Klucz wpięty do rozdzielacza w monitorze HP (tak miałem od zawsze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Jeśli to możliwe, to proszę o włożenie klucza USB bezpośrednio do komputera. Klucz jest dosyć czuły na napięcie. Jeśli na przykład klucz jest wpięty do rozdzielacza pasywnego (rozdzielacz bez swojego zasilania) to będzie działał, ale w momencie podłączenia np. pamięci USB, lub dysku, czy aparatu następuje chwilowy spadek napięcia i klucz może się odinstalować. ZWCAD odczytuje klucz przy pewnych funkcjach. Każdy otwarty program wykonuje to osobno. Jeśli więc 1 program działa, a już przy 2 są problemy, może to oznaczać że jest problem z dostępem do klucza (np. zbyt wolna magistrala, lub kabel USB łączący monitor z komputerem). Być może także do monitora jest wpięte inne urządzenie USB starego typu, które spowalnia całą magistralę. Jeśli to możliwe, to proszę o włożenie klucza USB bezpośrednio do komputera. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi