KBR Posted January 5, 2011 Report Posted January 5, 2011 Po zainstalowaniu ZWCAD 2011 wersja 2010, ale i wersja 2011 często traci licencję. To znaczy otwiera się jako wersja testowa i muszę rejestrować klucz. Tak dzieje się kiedy otwieram na przemian lub jednocześnie wersję 2010 i 2011. Ten problem pojawił się kiedy nie miałem jeszcze licencji na 2011 i nie ustąpił po zarejestrowaniu licencji. Mój system to Windows 7 64 wersja ZWCAD 2011 16241, a ZWCAD 2010 14240, ale tej nie chcę zmieniać na nowszą ze względów wstawiania atrybutów, które mi odpowiada (pisałem już o tym w innych wątkach).
dmatusz3 Posted January 5, 2011 Report Posted January 5, 2011 Rozumiem, że po wpisaniu kodu licencyjnego i zarejestrowaniu programu uruchamia się on w pełnej wersji? Czy klucz USB ma Pan wpięty do komputera, czy do rozdzielacza? Pozdrawiam
KBR Posted January 5, 2011 Author Report Posted January 5, 2011 Tak, dopóki nie otworzę drugiej wersji program działa. Klucz wpięty do rozdzielacza w monitorze HP (tak miałem od zawsze).
dmatusz3 Posted January 5, 2011 Report Posted January 5, 2011 Jeśli to możliwe, to proszę o włożenie klucza USB bezpośrednio do komputera. Klucz jest dosyć czuły na napięcie. Jeśli na przykład klucz jest wpięty do rozdzielacza pasywnego (rozdzielacz bez swojego zasilania) to będzie działał, ale w momencie podłączenia np. pamięci USB, lub dysku, czy aparatu następuje chwilowy spadek napięcia i klucz może się odinstalować. ZWCAD odczytuje klucz przy pewnych funkcjach. Każdy otwarty program wykonuje to osobno. Jeśli więc 1 program działa, a już przy 2 są problemy, może to oznaczać że jest problem z dostępem do klucza (np. zbyt wolna magistrala, lub kabel USB łączący monitor z komputerem). Być może także do monitora jest wpięte inne urządzenie USB starego typu, które spowalnia całą magistralę. Jeśli to możliwe, to proszę o włożenie klucza USB bezpośrednio do komputera. Pozdrawiam
Recommended Posts