KBR Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Witam! Mam kilka pytań. W Autocadzie w acad.menu mam ustawione skróty ***BUTTONS2 // Shift + button [Apparent Intersect]_appint ***BUTTONS3 // Control + button [Endpoint]_endp ***BUTTONS4 // Control + shift + button [Midpoint]_mid do których jestem bardzo przyzwyczajony. Czy można coś podobnego zrobić w ZWC? Mam w menu takie polecenie *^C^C-attedit;;;;;\;v;r;\; które pozwala edytować pojedynczo atrybuty z różnych bloków, nie wchodząc w okno dialogowe. W ZWC wskazując jeden atrybut podświetla się cały blok i to polecenie nie działa. Czy coś podobnego jak w AC jest możliwe w ZWC? Czy w ZWC jest podobny plik do acad.mnu ? Na razie tyle. Mama zamiar kupić jakiegoś IC z tych co testuje ZWC jest najbliższy AC. Czy macie podobne zdanie Pozdrawiam KBR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Dzisiaj zauważyłem, że menu wczytane z acada zgłupiało. Mam zrobione menu do wstawiania bloków rozwijane, ale po najechaniu na menu np. ceowniki nie rozwija się z nazwami profili tylko jakieś dziwne polecenia np. copy, best point, itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Witam, ZWCAD nie posiada pliku *.mnu, niemniej jednak można zaimportować taki plik. Jednak nie zawsze będzie działało to "wprost". Wszystkie ustawienia odnośnie menu i pasków ikon są zaszyte w programie. Skrótów nie udało mi się jeszcze uruchomić, ale spróbuję je jeszcze przeanalizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Szkoda że ZWC nie ma takiej funkcjonalności jak Gripy w AC. Bardzo często używałem tego do przesuwania, kopiowania, obrotu, obrotu z Kopiowaniem. Po najechaniu na grip można za pomocą spacji uaktywnić wszystkie elementy podświetlone. Wpisując "c" wchodziło się w kopiowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Niestety nie udało mi się "poskromić" skrótów klawiaturowych, które opisywał KBR . :( Gripy zostaną wprowadzone w przyszłości. Co prawda nie ma jeszcze określonego terminu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Jeszcze jedna różnica między ZWC a AC. W AC mam takie polecenie w toolbars: *^C^C-attedit;;;;;\;v;r;\; - pozwala one edytować atrybuty pojedynczo, np. bardzo przydatne przy zmianie nr elementów. W ZWC niestety to nie działa. Działa tylko edycja wszystkich atrybutów w bloku. Czy można liczyć, że zostanie to dorobione. Również przy wysyłaniu atrybutów ZWC robi to inaczej - tam gzie atrybut nie ma wartości wstawia spacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Witam, zapytam producenta, czy planują w najbliższym czasie pracować nad atrybutami. Myślę, że do czwartku odpowiedzą. Wstawię odpowiedź na forum. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Witam, pamiętam o pytaniu, nie mam jeszcze odpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi