Tymon Dejryng Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Witam, Czy ktoś spotkał się z problemem, że bloki które mają zdefiniowany hatch w sobie ( solid ) i jest im przypisany kolor nagle drukują się na czarno ? Pracuje na rysunkach, które wcześniej były zrobione w AutoCadzie i sądziłem, że problemem są jakieś drobne różnice w definiowaniu bloku w ZW i Auto. Jednak po skopiowaniu wszystkiego do nowego pliku utworzonego w ZW i narysowaniu bloków od podstaw w ZW problem dalej się pojawia. Bloki składają się z polilini oraz hatch'y (solid), które mają ustawioną funkcje koloru By Block. Do wydruku używam monochromu, a bloki mają przypisane kolory z palety True Color. Załączam PDF z przykładem gdzie nagle jeden blok drukuje się na czarno. Nie wiem czemu czasem jak użyje funkcji wyświetlania ( przenieś na sam spód lub na góre) to problem znika. Mam ZWCada w wersji 2010.08.30 ( 14725.441 ) i win7 64bit. Pozdrawiam Tymon Dejryng Dziwne kolory.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Witam, obsługa wydruków kreskowań w trybie 24 bit będzie dodana w wersji 2011. Proszę spróbować ustawić kolor jako indeksowany. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Dejryng Opublikowano 16 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Witam, Niestety problem pojawia się dalej :/ Nie wiem czy problem leży w ZWCadzie czy może jest spowodowany przez kartę graficzną. Do pracy używam komputera Toshiba A 660 Q13 z kartą graficzną Geforce 310M z najnowszymi sterownikami. Na arkuszu wydruku jak przybliżam rysunek to bloki, które wyświetlają się na czarno zaczynają "skakać" i zmienieć swoje położenie. Mam na myśli sytuację kiedy mam 10 takich samych bloków w jednej lini to np.: czarny jest pierwszy z lewej, zrobie zoom i nagle pierwszy jest kolorowy, ale czarny jest teraz 4 z lewej, a jak zrobie zoom out to kolorowy jest tylko pierwszy, a pozostałe są czarne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Dejryng Opublikowano 16 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Witam raz jeszcze, Mała koretka do powyższej wypowiedzi. Dziwny efekt "czarnego" bolku pojawia się w blokach, które były utworzone pierwotnie w Autocadzie. Bloki z hatchem utworzone w ZWCadzie jakoś trzymają kolor zdefiniowany (RAL, DIC). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Witam, jeśli to możliwe to proszę o przesłanie takiego pliku z acada do mnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi