Drukowania - Bloki z kolorem - Dziwne zachowanie


Tymon Dejryng
 Share

Recommended Posts

Witam,

Czy ktoś spotkał się z problemem, że bloki które mają zdefiniowany hatch w sobie ( solid ) i jest im przypisany kolor nagle drukują się na czarno ?

Pracuje na rysunkach, które wcześniej były zrobione w AutoCadzie i sądziłem, że problemem są jakieś drobne różnice w definiowaniu bloku w ZW i Auto. Jednak po skopiowaniu wszystkiego do nowego pliku utworzonego w ZW i narysowaniu bloków od podstaw w ZW problem dalej się pojawia.

Bloki składają się z polilini oraz hatch'y (solid), które mają ustawioną funkcje koloru By Block.

Do wydruku używam monochromu, a bloki mają przypisane kolory z palety True Color.

Załączam PDF z przykładem gdzie nagle jeden blok drukuje się na czarno.

Nie wiem czemu czasem jak użyje funkcji wyświetlania ( przenieś na sam spód lub na góre) to problem znika.

Mam ZWCada w wersji 2010.08.30 ( 14725.441 ) i win7 64bit.

Pozdrawiam

Tymon Dejryng

Dziwne kolory.pdf

Link to comment
Share on other sites

Witam,

Niestety problem pojawia się dalej :/

Nie wiem czy problem leży w ZWCadzie czy może jest spowodowany przez kartę graficzną.

Do pracy używam komputera Toshiba A 660 Q13 z kartą graficzną Geforce 310M z najnowszymi sterownikami.

Na arkuszu wydruku jak przybliżam rysunek to bloki, które wyświetlają się na czarno zaczynają "skakać" i zmienieć swoje położenie. Mam na myśli sytuację kiedy mam 10 takich samych bloków w jednej lini to np.: czarny jest pierwszy z lewej, zrobie zoom i nagle pierwszy jest kolorowy, ale czarny jest teraz 4 z lewej, a jak zrobie zoom out to kolorowy jest tylko pierwszy, a pozostałe są czarne.

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share