Tymon Dejryng Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Witam, Czy ktoś spotkał się z problemem, że bloki które mają zdefiniowany hatch w sobie ( solid ) i jest im przypisany kolor nagle drukują się na czarno ? Pracuje na rysunkach, które wcześniej były zrobione w AutoCadzie i sądziłem, że problemem są jakieś drobne różnice w definiowaniu bloku w ZW i Auto. Jednak po skopiowaniu wszystkiego do nowego pliku utworzonego w ZW i narysowaniu bloków od podstaw w ZW problem dalej się pojawia. Bloki składają się z polilini oraz hatch'y (solid), które mają ustawioną funkcje koloru By Block. Do wydruku używam monochromu, a bloki mają przypisane kolory z palety True Color. Załączam PDF z przykładem gdzie nagle jeden blok drukuje się na czarno. Nie wiem czemu czasem jak użyje funkcji wyświetlania ( przenieś na sam spód lub na góre) to problem znika. Mam ZWCada w wersji 2010.08.30 ( 14725.441 ) i win7 64bit. Pozdrawiam Tymon Dejryng Dziwne kolory.pdf
dmatusz3 Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Witam, obsługa wydruków kreskowań w trybie 24 bit będzie dodana w wersji 2011. Proszę spróbować ustawić kolor jako indeksowany. Pozdrawiam
Tymon Dejryng Opublikowano 16 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Witam, Niestety problem pojawia się dalej :/ Nie wiem czy problem leży w ZWCadzie czy może jest spowodowany przez kartę graficzną. Do pracy używam komputera Toshiba A 660 Q13 z kartą graficzną Geforce 310M z najnowszymi sterownikami. Na arkuszu wydruku jak przybliżam rysunek to bloki, które wyświetlają się na czarno zaczynają "skakać" i zmienieć swoje położenie. Mam na myśli sytuację kiedy mam 10 takich samych bloków w jednej lini to np.: czarny jest pierwszy z lewej, zrobie zoom i nagle pierwszy jest kolorowy, ale czarny jest teraz 4 z lewej, a jak zrobie zoom out to kolorowy jest tylko pierwszy, a pozostałe są czarne. Pozdrawiam
Tymon Dejryng Opublikowano 16 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Witam raz jeszcze, Mała koretka do powyższej wypowiedzi. Dziwny efekt "czarnego" bolku pojawia się w blokach, które były utworzone pierwotnie w Autocadzie. Bloki z hatchem utworzone w ZWCadzie jakoś trzymają kolor zdefiniowany (RAL, DIC). Pozdrawiam
dmatusz3 Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Witam, jeśli to możliwe to proszę o przesłanie takiego pliku z acada do mnie. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi