IzabelaW Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Witajcie. Proszę o pomoc, posiadam ZwCad2020 wersja profesjonalna (vernum "2020.01.07(53615)_x64"), w momencie gdy chcę utworzyć arkusz "z szablonu", wybieram rysunek dwg (często ten sam, w którym dodaję nowy arkusz) i owszem pojawia się nowy arkusz ale razem z nim elementy na modelu, które były wcześniej "grupą". Później okazuje się, że miałam jedną "grupę" z 5 elementów, dodałam 5 nowych arkuszy "z szablonu" i w miejscu gdzie była jedna "grupa" mam tych elementów 25szt.+ta grupa. Proszę o pomoc w jaki sposób to można rozwiązać 😐 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Witam, w tym przypadku proponuję użyć funkcji _OVERKILL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Czy import arkuszy z Centrum Projektanta (_ADCENTER) daje taki sam rezultat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IzabelaW Opublikowano 18 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Dziękuje za odpowiedzi ale _OVERKILL nic nie daje, nic się nie usuwa to co się powtarza. Natomiast z _ADCENTER, w zakładce katalogi jak wybieram .dwg-->zakładki to w oknie po prawej "zakładki" są puste. Jedynie w zakładce "otwarte rysunki" gdy wybiorę rysunek i "zakładki" to pojawiają się do wyboru ale gdy już kliknę to nic się w moim dwg dodatkowego nie pojawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 7 minut temu, IzabelaW napisał: [...] pojawiają się do wyboru ale gdy już kliknę to nic się w moim dwg dodatkowego nie pojawia. Proszę przeciągnąć wybrany arkusz, na obszar modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IzabelaW Opublikowano 18 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 a to tak działa ale znów z innym problemem. Z otwartego dwg chcę dodać arkusz nr 2.5, przeciągam ten arkusz z Centrum Projektanta na model i pojawia się "Arkusz 2.5" ale bez ustawień i rzutni jakie ma pierwotny arkusz nr 2.5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Proszę przesłać rysunek na pomoc@zwcad.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi