kuba Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Witajcie, prosze o pomoc. Widzialem ze poprzednie watek o zawieszaniu zostal zamkniety. U mnie ZWCAD wiesza sie za kazdym razem jak probuje go otworzyc i zaczac prace z nastepnym rysunkiem - open i... wtedy sie wiesza - za kazdym kliknieciem jest glosne beep, beep. czy macie jakies pomysly? sprobowalem wylaczyc funkcje DEP dla ZWCAD`a ale to nie pomoglo. Przeskanowalem kompa na obecnosc wirusow - programem zewnetrznym MKS`em, oraz swoim - KASPERSKY. nic nie wykazuje. ZWCAD`a mam od roku. wersja 2009 Professional angielska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Czy te objawy wystąpiły od razu po instalacji programu? Jeśli komputer jest "czysty" od wirusów, być może trzeba było przeinstalować ZWCAD. Niemniej opisany przez Pana przypadek dokładnie odpowiada istnieniu wirusa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droem Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Pojawił mi dzisiaj się problem z otwieraniem plików zapisanych w starszej wersji ZwCad 2008i. Nowa (updatowana ostatnio) wersją ZwCad1010 nie otwiera plików zapisanych z ZwCad2008i. Pliki nadal są otwierane i zapisywane przez ZwCad2008i. Program podczas otwierania szuka czcionki do zamiany i próbuje wysłać komunikat błędu, kończy się to wszystko po kilkukrotnej odmowie wysłania komunikatu otwarciem pustej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Jak rozumiem w wersji 2008i te fonty istnieją. Proszę je spróbować skopiować do katalogu gdzie jest zainstalowany ZWCAD2010 do katalogu FONTS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droem Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Jak rozumiem w wersji 2008i te fonty istnieją.Proszę je spróbować skopiować do katalogu gdzie jest zainstalowany ZWCAD2010 do katalogu FONTS. Niestety, jest gorzej, już nie żąda fontów a chce wysyłać pliki z raportem błędów. Dzieje się tak na ubiegłorocznych plikach. Tegoroczne otwierane są normalnie. Być może stare pliki zawierają w sobie jakieś błędy, lub coś co powoduje konflikt. Obszedłem problem, kopiując wszystko do nowego pliku stworzonego w ZWC2008 potem otworzyłem go w ZWC2010 zapisałem pod nową nazwą i już jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Jeśli jest taka możliwość to poprosilibyśmy o przesłanie jednego z takich plików, który powoduje błędy. Najlepiej na adres pomoc@zwcad.pl Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droem Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Jeśli jest taka możliwość to poprosilibyśmy o przesłanie jednego z takich plików, który powoduje błędy. Najlepiej na adres pomoc@zwcad.plZ góry dziękuję. Wysłałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2P Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Miałem kiedyś podobne problemy. Nie pamiętam między jakimi wersjami była "zabawa". Problem wtedy tkwił w ... Obiektach OLE. Ktoś takie wstawił do rysunku i któraś wersja się wysypywała. Inną wersją otworzyłem te dwgi i wyszukałem OLE i usunąłem lub przekopiowałem resztę do czystego pliku (już nie pamiętam). Proponuję więc potropić OLE w dwgach, a nóż pomoże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi