KBR Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Podczas wskazywania strony odsunięcia w funkcji offset, aktywne są punkty lokalizacyjne, w związku z czym program ustala często odsuniecie nie po tej stronie co trzeba (łapie czasami koniec jakiegoś obiektu, nawet tego nie widać). Jest to denerwujące. Mam taki postulat, aby przy tej funkcji punkty lokalizacyjne były wyłączone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Witam Napisałem taką krótką procedurę umożliwiającą to, o czym Pan pisał. Plik z załącznika proszę zapisać na dysku. Wczytania proszę dokonać przez polecenie appload i wskazać plik, następnie kliknąć [Załaduj] Od momentu załadowania dostępne będzie polecenie UIOffset, w którym użytkownik podaje odległość, wskazuje element do odsunięcia i kierunek gdzie przyciąganie do punktów jest wyłączone. Pozdrawiam Offset.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 9 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Dzięki! Pozwoliłem sobie zmienić procedurę w taki sposób żeby zapamiętywała odległość. To trochę poprawia, ale nie do końca. W oryginalnym poleceniu po ustaleniu odległości można wykonywać je wiele razy. Tu za każdym razem trzeba uruchomić polecenia od nowa. Zmieniłem nazwę na na "oo" żeby był łatwiejszy skrót, ale każdy może sobie nazwać dowolnie. Offset.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Myślę, że można sobie to zapętlić, przy użyciu while Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi