perlon Posted April 8, 2020 Report Posted April 8, 2020 Taki oto błąd w oknie Attach External Reference. Jeżeli chcę osadzić referencję w konkretnej skali a nie wskazywać tego podczas osadzania to odznaczam Specify on screen. Mam możliwość ustalenia Uniform scale. Jeżeli nie jest zaznaczona ta opcja to w każdym z kierunków mogę wpisać skalę również mniejszą od 1 np 0.1 albo 0.01 albo nawet 1/500. Ale jeżeli zaznaczę opcję Uniform scale to w jedynym aktywnym polu nie mogę wprowadzić ani kropki ani znaku dzielenia. Ciekawostką jest że przed wyrównaniem skali wpiszę 0.1 to po zaznaczeniu to 0.1 pozostaje. W ogóle ta edycja jest dziwna bo jeżeli wpiszę np 11 to uda mi się wstawić kropkę między jedynki a potem kasując pierwszą jedynkę zostaje ona zamieniona na 0 i mam 0,1 Ale chyba jednak nie o to chodzi. Wydaje się że następuje niekontrolowane przenoszenie kursora na początek ciągu po rozpoznaniu w polu edycyjnym innego znaku niż cyfra. vernum = "2020.01.07(53615)_x64" (read only) Quote
pawmal Posted April 8, 2020 Report Posted April 8, 2020 Dziękuję za zgłoszenie, sprawdzimy działanie tej opcji. Jeśli chcemy użyć innej skali niż domyślna, wyłączamy Określ na ekranie, wpisujemy właściwą skalę w pierwszym polu i zaznaczamy Jednolita skala. Quote
Recommended Posts