macelus Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Witam, W autocadzie po wpisaniu zmiennej systemowej "inputhistorymode" i zmianie zmiennej z 15 na 0 lub 1 mozna z klawiatury strzałką górną powtarzać ostatnie wpisy na pasku wprowadzania danych. Czy jest taka mozliwosc w ZwCadzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 W ZwCadzie jest tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macelus Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 niemozliwe...robilem to samo i nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 A jakiej wersji ZwCada używasz? Ja mam 2010 PRO angielską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macelus Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 2010 pro PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 A próbowałeś polecenia"_inputhistorymode" (z podkreślnikiem na początku)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macelus Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 nie działa, po wcisnieciu strzalki gornej pojawiaja sie jakis wspolrzedne, tak jak w autocadzie przed wprowadzeniem zmiennej dodam tutaj ze zmienna systemowa dziala w zwcadzie i jest ustawiona na 0 lub 1 ale strzalka nie pokazuje ostatniego wpisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Dziwne. Wieczorem będę przy kompie z zainstalowanym ZW 2010 PL to popatrzę, teraz niestety Ci nie pomogę. Może ktoś ma zainstalowanego polskiego ZwCada i sprawdzi to u siebie wcześniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 U mnie działa nie zależnie czy mam ustawioną wartość na 15, 1 czy 0. Mam 2010PL prof. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 U mnie na wersji 2010proPL również działa. Proponuję przeinstalować Zwcada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macelus Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 To moze powinienem cos zaznaczyc gdzies indziej w oknach opcji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Zminenna "INPUTHISTORYMODE" powinna ustawiać ilość ostatich poleceń, ale w menu, jakie sie wyświetla po kliknięciu prawego przycisku myszy. Jest jeszcze zmienna "CMDINPUTHISTORYMAX", ta określa ile poleceń powinno pamiętać w historii na strzałkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macelus Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 No właśnie widzę że sie nie zrozumieliśmy. Zgada się że na pasku zadań powtarzają sie komendy. Ale chodzi mi o coś ciutkę innego. Chodzi o to, że podczas rysowania (w Autocadzie) korzystałem ze strzałki gornej do powtarzania ostatniego wpisu po to zeby nie klepać powtarzjacych sie wartosci. NP: w najprostrzym przykladzie mam do namalowania kwadrat o bokach 5978x5978 1. włączam polilinie, zaczynam od punktu wskazuje kierunek i wpisuje 5978 i klik LPM 2. wskazuje kierunek prostopadly (zamiest wpisywania 5978) strzlka gorna (pojawia sie wartosc poprzednia) i klik 3. i 4. powtarzamy to co punkcie 2. i heya. W skomplikowanych przypadkach dzieki tej strzalce powtarzanie bardzo przyspiesza prace. Powtarza nie tyulko komendy ale i wartosci. Tak wiec jest to mozliwe w ZW czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 W poprzednich wersjach ZWCAD tej zmiennej jeszcze nie było, obecnie została ona wprowadzona, w kolejnej aktualizacji powinna zostać osiągnięta pełna funkcjonalność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macelus Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Czyli w ZW 2010 prof PL nie mam tej mozliwosci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Na chwilę obecną nie ma takiej możliwości. Zostanie ona sprowadzona w przyszłości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi