arek_god Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 Proszę o pomoc. Od pewnego czasu w większości rysunków pojawia się ogromna ilość nowych linii, których w żaden sposób nie można usunąć. Pojawiły się znienacka bez mojej wiedzy. Kopiowanie dowolnego elementu z jakiegoś rysunku (np. zwykłej linii) do nowego rysunku (bez tych dziwnych linii) skutkuje tym, że pojawiają się w nim te wszystkie nowe linie. Polecenie PURGE ich nie usuwa i pokazuje je jako elementy, nie do usunięcia. Co robić? Jak żyć? POMOCY Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 Dzień dobry, Proszę o taki rysunek na pomoc@zwcad.pl I proszę o informację w jakim programie występuje ten problem i jaka wersja (proszę wpisać vernum w linii poleceń) Cytuj
arek_god Opublikowano 8 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 Acad 2014 Cytuj
arek_god Opublikowano 8 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 polecenie vernum wywaliło mi nakładkę WENTYLE, a te debilne linie zostały. Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 Nie miałem problemu z oczyszczeniem rysunku z tych linii pochodzących z jakiegoś usuniętego xrefa. Wprawdzie robiłem to w ZWCAD 2020, bo dla ZWCAD jesteśmy wsparciem. Załączam poprawiony rysunek. Jeżeli w swoim programie będzie miał Pan wciąż takie problemy, proszę spróbować w ZWCAD: https://jakicad.pl/zwcad?product=104&os=0&v=0&l=all PRZYKŁAD_v1.dwg Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 Przeglądam teraz raport i widzę, że te linie z całej masy xrefów pochodzą. Może Pan usunął elementy z jakiegoś rysunku z odnośnikami i zapisał (teoretycznie) pusty model, jako szablon? I teraz zaczynając nowy - zawsze ma Pan te same błędy? Proszę utworzyć nowy, nie rysować w nim nic, tylko sprawdzić, czy ma Pan te linie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi