arek_god Posted October 8, 2019 Report Share Posted October 8, 2019 Proszę o pomoc. Od pewnego czasu w większości rysunków pojawia się ogromna ilość nowych linii, których w żaden sposób nie można usunąć. Pojawiły się znienacka bez mojej wiedzy. Kopiowanie dowolnego elementu z jakiegoś rysunku (np. zwykłej linii) do nowego rysunku (bez tych dziwnych linii) skutkuje tym, że pojawiają się w nim te wszystkie nowe linie. Polecenie PURGE ich nie usuwa i pokazuje je jako elementy, nie do usunięcia. Co robić? Jak żyć? POMOCY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted October 8, 2019 Report Share Posted October 8, 2019 Dzień dobry, Proszę o taki rysunek na pomoc@zwcad.pl I proszę o informację w jakim programie występuje ten problem i jaka wersja (proszę wpisać vernum w linii poleceń) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek_god Posted October 8, 2019 Author Report Share Posted October 8, 2019 Acad 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek_god Posted October 8, 2019 Author Report Share Posted October 8, 2019 polecenie vernum wywaliło mi nakładkę WENTYLE, a te debilne linie zostały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted October 8, 2019 Report Share Posted October 8, 2019 Nie miałem problemu z oczyszczeniem rysunku z tych linii pochodzących z jakiegoś usuniętego xrefa. Wprawdzie robiłem to w ZWCAD 2020, bo dla ZWCAD jesteśmy wsparciem. Załączam poprawiony rysunek. Jeżeli w swoim programie będzie miał Pan wciąż takie problemy, proszę spróbować w ZWCAD: https://jakicad.pl/zwcad?product=104&os=0&v=0&l=all PRZYKŁAD_v1.dwg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted October 8, 2019 Report Share Posted October 8, 2019 Przeglądam teraz raport i widzę, że te linie z całej masy xrefów pochodzą. Może Pan usunął elementy z jakiegoś rysunku z odnośnikami i zapisał (teoretycznie) pusty model, jako szablon? I teraz zaczynając nowy - zawsze ma Pan te same błędy? Proszę utworzyć nowy, nie rysować w nim nic, tylko sprawdzić, czy ma Pan te linie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts