zks Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Dzień dobry! Dostałem projekt na wykonanie urządzenia w rozszerzeniu *EPRT który jest zrobiony w 3D. Projekt jest bez wymiarów i problem polega na tym iż nie potrafię go zwymiarować (brak odpowiedniego programu). Projekt otworzyłem programem SolidWorks i zrobiłem Screeen'a aby uświadomić jak wgląda projekt. Jakim programem można go zwymiarować aby wymiary będzie można wstawić w rysunek ? Proszę o pomoc ! Sprawa bardzo pilna. Pozdrawiam serdecznie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draft Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 *.EPRT to pliki SolidWorksa ale z tego co ja wiem są to pliki nie do edycji coś takiego jak autocadowski *.dwf. Mogę się mylić, ale raczej z tego co pamiętam z pracy z SolidWorksem to tak jest. pozrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Z tego co udało mi się znaleźć draft ma rację. Idea pliku z rozszerzeniem *EPRT jest taka, żeby można go było zobaczyć, ale bez edycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zks Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 a jest opcja konwersacji pliku do innego rozszerzenia aby móc później zwymiarować obiekt w 3D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draft Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 raczej nie powinno być takiej opcji. Po to ktoś zapisał plik w takim formacje aby nikt nie mógł go edytować (np. ze względu na prawa autorskie). Live is brutal. Prędzej sam zaprojektujesz to na nowo niż znajdziesz program, który pozwoli ci na edycje lub zmianę rozszerzenia pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zks Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Dziękuję za rady! Jeśli ktoś jednak zna jakiś sposób na zmiany to proszę o kontakt. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 plusem w/w obiektu jest symetria, która ułatwi modelowanie 3d bez tych ceregieli z transformacją do dwg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi