zks Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Dzień dobry! Dostałem projekt na wykonanie urządzenia w rozszerzeniu *EPRT który jest zrobiony w 3D. Projekt jest bez wymiarów i problem polega na tym iż nie potrafię go zwymiarować (brak odpowiedniego programu). Projekt otworzyłem programem SolidWorks i zrobiłem Screeen'a aby uświadomić jak wgląda projekt. Jakim programem można go zwymiarować aby wymiary będzie można wstawić w rysunek ? Proszę o pomoc ! Sprawa bardzo pilna. Pozdrawiam serdecznie ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
draft Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 *.EPRT to pliki SolidWorksa ale z tego co ja wiem są to pliki nie do edycji coś takiego jak autocadowski *.dwf. Mogę się mylić, ale raczej z tego co pamiętam z pracy z SolidWorksem to tak jest. pozrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Z tego co udało mi się znaleźć draft ma rację. Idea pliku z rozszerzeniem *EPRT jest taka, żeby można go było zobaczyć, ale bez edycji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zks Posted April 27, 2010 Author Report Share Posted April 27, 2010 a jest opcja konwersacji pliku do innego rozszerzenia aby móc później zwymiarować obiekt w 3D ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
draft Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 raczej nie powinno być takiej opcji. Po to ktoś zapisał plik w takim formacje aby nikt nie mógł go edytować (np. ze względu na prawa autorskie). Live is brutal. Prędzej sam zaprojektujesz to na nowo niż znajdziesz program, który pozwoli ci na edycje lub zmianę rozszerzenia pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zks Posted April 27, 2010 Author Report Share Posted April 27, 2010 Dziękuję za rady! Jeśli ktoś jednak zna jakiś sposób na zmiany to proszę o kontakt. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin_S Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 plusem w/w obiektu jest symetria, która ułatwi modelowanie 3d bez tych ceregieli z transformacją do dwg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts