big_head Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Witam Mam problem w ZWCAD 2020: próbuje otworzyć okno właściwości, klikając na element lub ikonką lub Ctrl+1. Okno, tak jakby się uruchamiało, mignie tylko, i znika. Jak można poradzić sobie z tym problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Dzień dobry, Proszę spróbować resetu profilu: Zamknąć ZWCADa i otworzyć dowolny folder - w pasku adresu (z lewej strony) wkleić: %appdata%\ZWSOFT\ZWCAD\2020 następnie zmienić nazwę katalogu pl-PL na pl-PL_kopia lub analogicznie en-US. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 (edytowane) Witam, objaw wygląda podobnie do tych, które miałem z oknem warstw lub kreskowania. Przy pracy na dwóch monitorach przenoszę okno na drugi monitor. Po odłączeniu drugiego monitora i pracy na jednym ekranie, program nie widzi, że nie ma drugiego i próbuje wyświetlać okno na drugim monitorze, dlatego pojawia się efekt włączenia okna, jest ono jednak błyskawicznie przenoszone na "niepodłączony monitor" ... Tutaj znajdzie Pan rozwiązanie problemu: Zamiast CTRL+P proszę wykonać CTRL+1. Problem z wyświetlaniem okien był już wielokrotnie poruszany i zgłaszany, niestety póki co nie doczekał się rozwiązania... Pozdrawiam. Edytowane 29 Lipca 2019 przez Chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 W ZWCAD 2020 ta metoda nie zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 (edytowane) 7 minut temu, Adam Klaczek napisał: W ZWCAD 2020 ta metoda nie zadziała. U mnie działa! ZWCAD 2020 PRO ALT+SPACJA, pojawia się okno PRZENIEŚ/ZAMKNIJ, wybieram PRZENIEŚ, potem naciskam i przytrzymuję strzałkę w lewo i czekam aż okno wróci na ekran. (dodam jeszcze jedną rzecz: kierunek strzałki musi być przeciwny do strony, po której jest ustawiony monitor. Jeśli mamy monitor po prawej stronie, to wybieramy lewą strzałkę (lub prawą dla odwrotnego ustawienia monitora)) Sprawdziłem kilka razy, za każdym razem okno wróciło na ekran laptopa. Pozdrawiam. Edytowane 29 Lipca 2019 przez Chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi