TomaszM Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2019 Witam, mam taki problem, branża elektryczna sieci napowietrzne, na rzucie 2d mam rozrysowane polilinią sieci napowietrzne, potrzebuję obliczyć kąty pomiędzy przęsłami, czy też załamaniami linii. Czy istnieje możliwości pomiaru automatycznego? lub też zawarcia tej "funkjcji" w atrybutach? Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2019 Poprosilibyśmy o kawałek rysunku z zaznaczonymi kątami. Cytuj
TomaszM Opublikowano 22 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2019 Witam, poniżej przesyłam kawałek rysunku, w którym ręcznie znaczyłem kąty "przęseł". Cały rysunek zawiera 1800 przęseł 2100 słupów .. więc na piechotę będzie to trwało. 20190715.dwg Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2019 Dziękuję za informacje. Zastanowimy się czy możemy jakoś pomóc. Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 Całościowe zagadnienie jest dosyć skomplikowane, ale możemy spróbować je podzielić na mniejsze elementy. Na początek zapewne trzeba zwymiarować segmenty polilinii oraz kąty pomiędzy nimi. Można w tym celu użyć takiego skryptu dimpolygons.lsp (polecenie dimpolygons) LISP pochodzi z tego forum https://forums.augi.com/showthread.php?168619-Automatically-dimension-all-sides-and-angles-of-selected-polylines-polygons&p=1335126&viewfull=1#post1335126 Sposób działania LISPa pokazałem na filmie. Cytuj
TomaszM Opublikowano 24 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 Dzień dobry, Dziękuję b. za skrypt faktycznie jest to już krok milowy, samo wyświetlenie danych to już duże ułatwienie do wpisania danych w atrybuty. pozdrawiam Tomasz. Cytuj
Jakub Opublikowano 7 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2021 Witam! Czy jest jeszcze możliwość by otrzymać LISP pokazany na filmie? Działa on również w przypadku otwartej polilini? Pozdrawiam! Cytuj
Jakub Opublikowano 7 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2021 Witam! Czy jest jeszcze możliwość by otrzymać LISP pokazany na filmie? Działa on również w przypadku otwartej polilini? Pozdrawiam! P.S. Skoro jest możliwość stworzenia apki liczącej i tak już skomplikowane(przynajmniej z mojej perspektywy) zagadnienie, to na pewno można ją również rozbudować o export odległości między punktami w formie tabeli, np. Excel. Czy dobrze kombinuję? Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 7 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2021 28 minut temu, Jakub napisał: Czy jest jeszcze możliwość by otrzymać LISP pokazany na filmie? Działa on również w przypadku otwartej polilini? Pozdrawiam! Lisp znajduje się w tym poście poście z filmem (4 posty do góry). 28 minut temu, Jakub napisał: to na pewno można ją również rozbudować o export odległości między punktami w formie tabeli, np. Excel. Czy dobrze kombinuję? Proszę zobaczyć na program rozszerzający ZWCADa - ZWGeo - https://www.zwcad.pl/ui-szansa/zwgeo.html Oto jeden z przykładów użycia ZWGeo. Obecnie mocno zwiększamy możliwości tego programu do wspomagania pracy geodetów. Jednym z zagadnień są np. mapy WMS. O tym może Pan poczytać w tym wątku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi