radmis Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Witam wszystkich na forum, Od niedawna jestem użytkownikiem ZWTraffic_2019 i zauważyłem małą niezgodność przy wstawianiu znaków pionowych. Jeśli wstawiamy znak pionowy na pojedynczym słupku na danej warstwie, a następnie zmienimy warstwę np. z innym kolorem to zarówno słupek jak i linia odniesienia zmienia się zgodnie z nową warstwą. Jeśli jednak wstawimy znak z podwójnymi słupkami i zmienimy warstwę to linia odniesienia przyjmuje cechy nowej warstwy jednak podwójny słupek pozostaje na starej warstwie i w dotychczasowym kolorze. Czy może ktoś to sprawdzić? W ustawieniach ZWTraffic zauważyłem, że można ustawić warstwy: projektowany, istniejący itp, brakuje mi jednak możliwości zdefiniowania oddzielnej warstwy np. "projektowany" dla znaków pionowych i oddzielnej dla "projektowany" w oznakowaniu poziomym, podobnie też dla warstwy "istniejący". Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 12 godzin temu, radmis napisał: podwójny słupek pozostaje na starej warstwie i w dotychczasowym kolorze. Sprawdziłem i wyszło mi, że choć słupek pozostaje w dotychczasowym kolorze, to jest na nowej warstwie. Można tego nie zauważyć bo nie zmieni koloru. Proszę sprawdzić we właściwościach zmienionego podwójnego słupka na jakiej jest warstwie. W takim przypadku można edytować blok (polecenie _BEDIT, lub REFEDIT ) , zaznaczyć wszystko i zmienić kolor na "ByBlock". powinno pomóc, jeśli nie, proszę przesłać przykład na adres pomoc@zwcad.pl w celu bardziej szczegółowej analizy. Przypisywanie różnych warstw dla projektowanych znaków pionowych i poziomych to jedna z nowości jaką przygotowujemy w ZWTraffic 2020. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmis Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgadza się, kolor słupka pozostaje ten sam, ale warstwa się zmienia, dzięki za szybko odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nkonior Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Trwa miesiąc z Trafficiem. Znaki pionowe i zapis transmisji online: Więcej webinariów ▶️ https://wstaw.net/BisHvF traffic_web.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi