KBR Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Witam! Po używaniu przez tydzień 2010 wydaje mi się, że jest bardziej stabilny nie "wywalił" się ani razu. Podoba mi się edytor tekstu wielowierszowego - może zacznę go stosować. Czy jest funkcja zamieniająca kilka tekstów jednowierszowych na wielowierszowy? Edycja tekstu jednowierszowego wydaje się również ok. Widać od razu jak będzie tekst wyglądał po zmianie. Czy w funkcji attdedit można ustawić tak jak było w 2009, że aktywny jest przycisk zastosuj lub ok. i po wprowadzeniu zmiany atrybutu okno się zamyka, a nie przechodzi do edycji następnego atrybutu? Być może steruje tym jakaś zmienna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Kilka tekstów jednowierszowych na wielowierszowe zamienia się poprzez: - Express - Tekst - Convert Text to Mtekst - Nie zawsze wygląda to najładniej ale się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Dzięki! Miałem co prawda problemy ze znalezieniem tej komendy, ale już sobie poradziłem polecenie nazywa się TXT2MTXT. Nie wiem gdzie się znajduje w menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 kolejny tydzień intensywnej pracy i ZWCAD nie wywalił się ani razu, a otwieram czasem kilkanaście rysunków! Jestem mile zaskoczony. Czy da się coś zrobić z komendą attedit jak w pierwszym poście! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Ja nie wiem czy da się to zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 W 2010 przestał prawidłowo działać lisp, który działa w 2009, a był pisany wiele lat temu dla autocada. Wydaje mi się że nie działa takie polecenie (setq strzemie1 (ssget "W" ptnstr11 ptnstrz4)) Zmieniłem w taki sposób żeby te polecenie nie było potrzebne ale ciekawe dlaczego to nie działa? przy okazji jak napisać funkcję wykonywania w zależności od spełniania dwóch warunków myślałem zę: (if (> a B) and (> c B) (progn będzie ok., ale nie działa. dawno nie programowałem w lispie, a autocad miał pomoc dla lispa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 żeby zdiagnozować co nie działa w Pana lisie, musielibyśmy mieć ten plik. a warunek musiałby wyglądać: (if(and(> a B)(> c d))(progn czyli najpierw funkcja/warunek, później argumenty A zwcad też ma pomoc dla lispa, jeszcze niedoskonałą, ale ma. Proszę sprawdzić w katalogu ZWCAD\Help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Plik mogę przesłać, ale jest on dość długi i chaotyczny więc nie wiem czy jest sens. Lisp rysował przekrój belki żelbetowej z wyrzuceniem strzemionka. Tym bardziej, że już sobie poradziłem w inny sposób. Problem był przy wyrzucaniu strzemiona hak miał być skopiowany i razem z pionowym ramieniem obrócony o 60stopni. Program tego nie robił po za tym wszystko ok. zbrbel.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Stosuje w pracy bardziej rozbudowaną formę podobnego lispu :) w nakładkach do zw-cada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Dzisiaj pierwszy raz program się wywalił, ale wszystko jak należy zapisał. To ponad miesiąc używania bez awarii, moim zdaniem bardzo duży postęp. Chciałby ponowić pytanie: czy w można a poleceniu _ attedit można wrócić do tego żeby po edycji atrybutu enter zamykał okno i kończył komendę. Tak było w 2009. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Co do zamykania attedit, to raczej nie ma takiej możliwości. Nie ma takiej zmiennej. Myślę że najprościej po zmianie wartości jest przejść klawiszem [Tab] tak, by aktywny był przycisk OK i wtedy wcisnąć enter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Tak to robię, ale przy zmianie jednego atrybutu w wielu blokach nie jest to wygodne. W 2009 było ok. w Autocadzie działo takie polecenie uruchomiane z menu: *^C^C-attedit;;;;;\;v;r;\; W 2010 zrobiłem tak *^C^C-attedit;;;;;\T;R;\;-attedit;;;;;\T;R;\; jedno tylko nie działa jak w Autocadzie, ZWCAD czeka na zakończenie wskazywania atrybutów. W Autocadzie po wskazaniu jednego atrybutu od razu wchodziło się w jego edycję. Można coś z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KBR Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Jednak nie działa to tak jak bym chciał. To znaczy jeżeli blok jest z jednym atrybutem to wszystko ok. Jeżeli jest więcej atrybutów w bloku to program nie uwzględnia wskazania i próbuje zmienić pierwszy atrybut w bloku. napisałem nawet procedurę żeby wskazywać pojedynczo atrybuty ;EDYCJA POJEDYNCZEGO ATRYBUTU (defun c:att ( / ) (prompt "\nWskaż atrybut do edycji :") (setq ATRYBUT (ssget ":S")) (setq zmiana (GETSTRING (strcat "\n wartość po zmianie - " ))) (command "ATTEDIT" "" "" "" "" ATRYBUT "" "T" "R" zmiana "Q" ) ) Ale również nie zmienia tego atrybutu który został wskazany tylko pierwszy w bloku. I jeszcze jedno nie mogłem sobie poradzić, żeby napisać tak żeby wprowadzać zmienioną wartość w trakcie komendy zamiast lini (setq zmiana ... (myślałem że w command zamiast 'zmiana' 'pause' powinno byc ok. ale nie jest) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi