Adam Karbowski Posted September 12, 2018 Report Share Posted September 12, 2018 Witam wszystkich użytkowników forum. Czy może mi ktoś podpowiedzieć co i gdzie należy ustawić, aby po zwymiarowaniu obiektu program ZWCAD (2018/2019) automatycznie ukrywał to co znajduje się za opisem na linii wymiarowej? Coś na kształt automatycznej funkcji _wipeout dla tekstu wymiaru, tak aby nie musieć docinać fragmentów rysunku by wymiar stał się widoczny. Kiedyś coś takiego widziałem w akcji ale nie udało mi się wyszukać informacji jak to ustawić. Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted September 12, 2018 Report Share Posted September 12, 2018 Wydaje mi się, że można to ustawić w stylu wymiarowania. Efekt będzie taki ale proszę pamiętać o kolejności wyświetlania, aby tekst wymiarowy był nad obiektem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Karbowski Posted September 12, 2018 Author Report Share Posted September 12, 2018 Bingo! Serdecznie dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts