bobik_123 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Witam vernum = "2018.07.26(35476)_x64" ZWCAD 2019 Znalazłem następujące problemy z paletą narzędzi. 1. Obiekt przeniesiony z palety narzędzi na rysunek nie zachowuje warstwy. Wstawiany jest zawsze na warstwie "0" (zero). 2. Mam problemy z dodaniem bloku z palety do rysunku. LPM na elemencie z palety i nic. Czasem zaskoczy, czasem muszę przeciągnąć blok do rysunku. Elementy w palecie mam zapisane w pliku dwt. Powiązane chyba z tym co wcześniej zgłaszałem - tj. wstawianie kolejnego elementu z palety za pomocą ENTERa/SPACJI. Testowane również na czystym nowym pliku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Sprawdzam wstawienia bloków z palety i wydaje się, że bloki wskakują na aktualną warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobik_123 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) Chodziło mi o to, że bloki mają zadaną swoją warstwę i po wstawieniu do rysunku powinny znaleźć się na swojej zadeklarowanej warstwie. Niezależnie od tego jaką warstwę mamy ustawioną jako aktualną. EDIT: W 2018 było tak samo - nie zwróciłem uwagi, dopiero wychodzi jak się izoluje warstwy. Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez bobik_123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Tak faktycznie, teraz rozumiem. Zaraz prześlemy informacje do ZWSOFTu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobik_123 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Dziękuję. Takie zachowanie programu przeczy idei pracy na warstwach. Nie wiem czy to zmienią. Zauważyłem bowiem, że od kilku wersji pierwszenstwo maja ustawienia grubosci linii i jej rodzaju wybrane wybrane z belki wlasciwosci przed wykonaniem komendy a nie to co jest ustawione przez menedżera warstw. Dobrze to widać przy tworzeniu wypełnień. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 jak wyżej normalne właściwości bloku na warstwie "0" ze przyjmuje warstwy bieżące, w przypadku bloków z konkretnymi ustalonymi warstwami logiczne dla mnie jest wstawienie bloku z zdefiniowanymi warstwami ...tak działo się zawsze, chyba ze nie podłapałem niuansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi