Szymon Połata Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Witam, mam problem z odnośnikiem wieloliniowym. W niektórych przypadkach przy wpisywaniu tekstu w 2 linijkach linia podkreślająca pojawia się zamiast na środku odstępu między linijkami bezpośrednio pod górną linijką tekstu i wygląda nieestetycznie. W załączniku zdjęcie. ZWCAD 2018 Professional, 2017.09.18(21849)_x64. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Witam W tym wypadku może to być uzależnione i spowodowane wielkością liter w drugiej linii. Sądzę, że w takim przypadku można to np. zastąpić podkreśleniem dolnej linii, całego tekstu lub ramką. Warto też wykonać aktualizację do najnowszej wersji SP2 z dnia 16.03.2018r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Połata Opublikowano 24 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Dziękuję za odpowiedź. Te rozwiązania również udało mi się wykombinować. Myślałem, że może da się jednak coś poradzić na tą przypadłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachufity Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udało mi się ustalić, że problem występuje, jeżeli w ostatniej linii nie ma żadnych znaków, które wystają w dół poza teoretyczną linię tekstu, czyli takich jak: g, j, y. Ciężko uwierzyć, że program z taką historią nie ma już poprawionej tej nieestetycznej wpadki niezależnie od tego która wersja się komu bardziej podoba. Może jednak ktoś zna odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zdefiniowanie lewego zamocowania na Podkreślenie górnej linii, to nie jest środek pomiędzy liniami. To gdzie ta linia będzie (może być na środku) zależy od odstępu między liniami w Stylu tekstu. Żeby uzyskać lewe zamocowanie do linii pomiędzy tekstami, najprościej użyć bloku użytkownika, np. jak tu: i rezultat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi