grzegoslaw1 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Witam, W ACAD jak i w ZWCAD jest taki pasek narzędzi "Bryły", w ACAD 2 i 3 okienko tego paska służy do tworzenia z modelu dokumentacji 2D. W ZWCAD nie ogę tego znaleźć. prześlę widok ekranu graficznego ACAD w celu łatwiejszej identyfikacji problemu. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Witam, prosiłbym jednak o dodatkowe informacje. Przesłał Pan zrzut ekranu z AC2005. Mam dostęp (grzecznościowy) do AC 2006/2007, jednak takich ikonek tam nie widziałem. Proszę o informację jak nazywają się te funkcje, ewentualnie jak działają. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegoslaw1 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Pirewsza od prawej nazywa się: "ustawienie profilu" - tego ja nie używam i nawet nie bardzo wiem do czego służy, Druga od prawej nazywa się: "ustawienie rzutu" - sluzy do tworzenia z modelu 3D rzutów płaskich w "arkuszu" do ktorego automatycznie przechodzi gdy zaznacza się widok który chcemy mieć. Do każdego rzutu program tworzy nowe warstwy. W nazwie nowo utworzonej warstwy zaiera się nazwa widoku (rzutu) lub przekroju ,ktorą się nadaje pdczas tworzenia rzutów. Warstwy nazywaja sie: "nazwa-HAT" w przekrojach linie kreskowania ktore można edytować; "nazwa-HID" niewidoczne linie przenikania warstwę należy zrobić niewidoczną; "nazwa-VIS" kontury detalu. Warstwa "VPORTS" jest obramowaniem każdego rzutu. Warstę tą zaznaczając aktywuje sie rzutnię i można dokonywć zmian, ale bezpieczniej przejśc do modelu bo można przez przypadek przeskalować widok. Trzecia od prawej nazywa się: "ustawienie rysunku" - po rzutowaniu lub ewentualnych zmianach zaznaczając warstwę "VPORTS" regeneruje się(uaktualnia) rzuty i przekroje. Pozdrawiam grzegoslaw1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Sprawdziłem te funkcje. Obawiam się, że w ZWCADZie nie ma takich funkcji. Trzeba niestety ręcznie ustawić rzutnie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi