e_CAD Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Znaleźliśmy błąd, który występuje w ZWCAD 2017/2018 w pliku menu .mnu, a dokładnie w paskach TOOLBAR'S z ikonami. OPIS BŁĘDU: Rozwijany pasek z ikonami będący niejako podmenu głównego paska menu, który w swoim wyświetlanym opisie zawiera przecinki, nie jest w ogóle wyświetlany. FRAGMENT PLIKU .MNU SPRAWIAJĄCY ŻE PODMENU NIE ZOSTANIE WYŚWIETLONE: [_Flyout("opis1, opis2, opis3", ikona.bmp, ikona.bmp, _OtherIcon, MENU.PODMENU)] FRAGMENT PLIKU .MNU, KTÓRY ZOSTANIE WYŚWIETLONY: [_Flyout("opis1 opis2 opis3", ikona.bmp, ikona.bmp, _OtherIcon, MENU.PODMENU)] Edytowane 5 Grudnia 2017 przez e_CAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Dziękuję za zgłoszenie, przekazałem temat do ZWSOFT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_CAD Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Znaleźliśmy jeszcze jedną drobną niekonsekwencję w pliku .mnu. Mianowicie, jeżeli w pliku .mnu występuje kilkukrotnie taka sama pozycja, tak samo zdefiniowana, z takimi samymi ikonami to w górnym menu POP ikony wyświetlane są tylko przy pierwszym wystąpieniu tej pozycji, w kolejnych pozycjach już ikon brak. W menu TOOLBARS ikony są wyświetlane prawidłowo w każdym wystąpieniu pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Dziękuję za zgłoszenie, przekażę informację do ZWSOFT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Czy mógłby Pan przesłać plik mnu na podstawie którego mógłbym potwierdzić ten problem? z mojego testu wynika, że ikonka wyświetla się w takim przypadku. Być może czegoś nie zrozumiałem. test0002114.mnu Settings.ico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_CAD Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Proszę, w załączniku przygotowałem przykład obrazujący brak ikony w menu POP w drugim wystąpieniu. Być może problem dotyczy tego, że w moim przykładzie są: - zagnieżdżone podmenu - jako plik z ikoną wykorzystany jest plik .bmp menu_przyklad.mnu UZS.bmp Edytowane 21 Grudnia 2017 przez e_CAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 ok, dziękuję za przykład, potwierdzam problem i wysyłam zgłoszenie do ZWSOFT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi