Parikon Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Tworząc programowo wymiary zzd.AlignedDimension wymiar = new zzd.AlignedDimension(); wymiar.SetDatabaseDefaults(); wymiar.XLine1Point = srodek; zzg.Point3d koniec = srodek - wyznacznik *(10 * Convert.ToDouble(tablica_danych[2 * i]) *dystans * vector_prostopadly3D_jedn * jednostki); wymiar.XLine2Point = koniec; wymiar.DimLinePoint = ptWymiary; wymiar.DimensionStyle = db.DimStyleTableId; ZwCAD tworzy wymiary w stylu podstawowym a nie nadpisanym dla porównania przy tym samym kodzie w AutoCAD 2010 styl jest po nadpisaniu Dobrze by było zgłosić to jako błąd(jeśli w 2014,15+ jest inaczej) lub jako oczekiwana przez użytkowników nowa funkcjonalność. Jakieś sugestie, co zrobić w kodzie aplikacji dla ZwCAD aby nie musieć dodatkowo używać komendy "WYMSTYL"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Przekazałem zgłoszenie do ZWSOFT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parikon Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 2 godziny temu, kruszynski napisał: Przekazałem zgłoszenie do ZWSOFT. Dziękuję! Po testach doszedłem do dwóch metod wstawienia wymiaru. Pierwsza wymiar.DimensionStyle = db.DimStyleTableId; gdy tak ustawiam parametr Dimensionstyle w AutoCAD wstawiane jest dimstyle w wersji nadpisanej. W ZwCAD też jest ten parametr, ale po wstawieniu nie można takich wymiarów skasować. Nawet zapis, napraw nie pomaga. Na ta chwilę poradziłem sobie poprzez ustawienie parametru wymiar.DimensionStyle = db.DimStyle; Zarówno w AutoCAD jak i w ZwCAD działa to tak samo. Aby wymiar przyjmował odpowiednie parametry muszę dodać obiekt ResultBuffer a potem wstawić go w obiekt wymiar. http://through-the-interface.typepad.com/through_the_interface/2009/09/creating-and-overriding-autocad-dimension-styles-using-net.html W ZwCAD skorzystałem z tej metody podmiany parametrów wymiaru. Jedyny szkopuł to taki, że ustawiłem na sztywno styl strzałki zbrojenie. A żeby go programowo przekazywać z modułu skala to musiałbym gdzieś zapisywać aktualnie wybrany styl. Nie jest to niewykonalne, a wręcz banalne. Jednakże DimstyleTableID prawidłowo działając załatwia sprawę, a tak muszę kombinować. Fajnie by było jakby to oprogramowali do końca albo wydali jakiś przewodnik jak użyć to w ZwCAD, żeby działało prawidłowo. Poniżej efekt weekendowej walki z problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi