alf Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 vernum = "2017.08.22(21234)_x64" (read only) problem z hatchem ar-conc i podobnymi w 2018. Występował w poprzednich wersjach zwcada i wydaje mi się że w którymś update-cie 2017 był naprawiony. Polega on na tym że zahatchowany obiekt w rysunku "z przeszłością" (starym, pochodzącym z archiwalnych wersji zwcada lub autocada) wygląda tak jaby się rozsypały w drobny mak trójkąty. Dodatkowo, inaczej wygląda skalownie tego hatcha. W rys nowym, który powstał poprzez wkopiowanie do nowego czystego "drawing1.dwg" skalowanie jest inne i hatch zachowuje, wydaje mi się, prawidłowo. W starym jak akolwiek zmiana kąta lub skali, powoduje rozsypanie się hatcha. ciekawe zjawisko wystpuje przy przekopiowaniu (ctr+c -> ctr+v) tych hatchów do nowego pliku - znowu zmienia sie skala hatcha.. Nie pojmuję o co w tym chodzi.. rys1 - nowy rys ze wstawionym nowym hatchem o tych samych param co rys 2 rys2 - rysunek "stary". Rozsypany hatch, .. w dwg do starego pliku (rys 2) wkopiowałam hatch z rys 1 Rys_hatch.dwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Witam Proszę sprawdzić to:https://forum.cad.info.pl/topic/2104-błąd-szrafury/?tab=comments#comment-13775 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 12 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) tak, podany link pokazuje jak tymczasowo sobie poradzić z tym problemem. Ja używam komendy MATCHPROP, ale to nie załatwia sprawy, że jest to błąd programowy. Był zresztą przeze mnie zgłaszany przy okazji hatcha właśnie gravel i im podobnych (z grup predefined i custom) Edytowane 12 Października 2017 przez alf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi