bobik_123 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 v2017.07.21(19945)_x64_S Witam Wyjście z izolowania obiektów w obszarze modelu powoduje zawieszenie programu. Brak możliwości korzystania z opcji izolacji. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Proszę o podanie jakiego polecenia Pan używa. Czy to się dzieje na jednym konkretnym pliku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobik_123 Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 (edytowane) witam zaznaczam elementy, wybieram PPM funkcję izoluj obiekty (Isolateobjects), robię co mam zrobić, PPM Zakończ izolację (Unisolate...) i crash :( Zależy mi na wybieraniu konkretnych pojedynczych obiektów czy to na jednej czy na różnych warstwach, nie wyselekcjonowanie konkretnej całej warstwy. W wersji 3.1 działało bez zarzutu. EDIT: testowane na różnych rysunkach. Na arkuszach funkcja działa. Na modelu nie. Po wejściu z arkusza w obręb modelu też nie. EDIT2: LAYISO / LAYUNISO działają. Da się je jakoś podpiąć zamiast IsolateObjets/...?? Wybieranie z PPM jest szybsze :D Eeee to nie to samo działanie. LAYISO wybiera wszystkie obiekty co są na zaznaczanych warstwach a ja chcę wyizolować konkretne te co wskażę... Edytowane 28 Lipca 2017 przez bobik_123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Witam, wykonałem polecenie zgodnie z użytkownikiem bobik_123 i chyba program wyłożył się... czekam, ale od 5 minut brak reakcji (coś tam w tle mieli, ale chyba już nic się nie zrobi). Chyba rzeczywiście jest problem z funkcją unisolateobjects - bo isolate.... działa ok. - ZWCad 2017 SP3.3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Potwierdzam faktycznie długo myśli przy wyjściu z izolacji obiektów. Prześlemy zaraz informacje do ZWSOFT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobik_123 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 2017.08.04(20650)_x64 - beta 2018 Zrobiłem szybki test i niestety dalej dłuuuugo myśli... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobik_123 Opublikowano 2 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 vernum = "2017.09.18(21849)_x64" (ZWCAD 2018) Funkcja izolowania obiektów _IsolateObjects / _UnIsolateObjects działa jak powinna. Temat można zatem zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Dziękuję za informację. Zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi