Problem z komputerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj rano pojawił się dość nieprzyjemny problem z moim komputerem stacjonarnym. Mianowicie po włączeniu pracuje około 5-10minut po czym automatycznie się resetuje. Nie ma żadnego innego objawu, reset wygląda tak jakbym wcisnął do tego przycisk. Komputer jest dla mnie bardzo ważny i potrzebuję doprowadzić go jak najszybciej do sprawności. Może mi ktoś pomóc?

Opublikowano

Witam
Ja bym zainstalował program do monitorowania temperatury w komputerze i wyciągnął wtyczkę z płyty głównej od przycisku Reset, bo może być zwarcie w przycisku albo wyciągnął wtyczkę od przycisku Power (po włączeniu komputera oczywiście), aby zlokalizować problem.
Pozdrawiam

Opublikowano

Oczywiście, to że komputer po 5 minutach się wysypuje wskazuje na jego przegrzewanie ale jeszcze polecam sprawdzić, czy jakaś aplikacja albo sterownik nie powoduje takiego resetu. Czasami autoaktualizacja sterowników potrafi takie numery wykręcać.

Dodatkowe informacje o błędach aplikacji pojawiają się w tzw. dzienniku zdarzeń Windows. Jakbyś nie wiedział, gdzie tego szukać, to oczywiście polecam Google, bo nie wiem jaki system operacyjny jest na Twoim komputerze.

Opublikowano

Dziękuje wam bardzo. Okazało się, że prawdopodobnie się przegrzewał. Kupiłem sprężone powietrze i wyczyściłem dokładnie całe wnętrze. Na radiatorze od procesora zebrały się całkiem spore ilości kurzu i myślę że to był główny problem.

• 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...