Mayster Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Dzisiaj rano pojawił się dość nieprzyjemny problem z moim komputerem stacjonarnym. Mianowicie po włączeniu pracuje około 5-10minut po czym automatycznie się resetuje. Nie ma żadnego innego objawu, reset wygląda tak jakbym wcisnął do tego przycisk. Komputer jest dla mnie bardzo ważny i potrzebuję doprowadzić go jak najszybciej do sprawności. Może mi ktoś pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Witam Ja bym zainstalował program do monitorowania temperatury w komputerze i wyciągnął wtyczkę z płyty głównej od przycisku Reset, bo może być zwarcie w przycisku albo wyciągnął wtyczkę od przycisku Power (po włączeniu komputera oczywiście), aby zlokalizować problem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayster Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Dobrze to jak wrócę do domu to tak zrobię. Czyli rozumiem że komputer może się po prostu przegrzewać tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Raz, że może się przegrzewać i się resetuje, a dwa, że może być to problem prozaiczny tzn. z przyciskiem Power lub Reset. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek-M Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Oczywiście, to że komputer po 5 minutach się wysypuje wskazuje na jego przegrzewanie ale jeszcze polecam sprawdzić, czy jakaś aplikacja albo sterownik nie powoduje takiego resetu. Czasami autoaktualizacja sterowników potrafi takie numery wykręcać. Dodatkowe informacje o błędach aplikacji pojawiają się w tzw. dzienniku zdarzeń Windows. Jakbyś nie wiedział, gdzie tego szukać, to oczywiście polecam Google, bo nie wiem jaki system operacyjny jest na Twoim komputerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayster Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Dziękuje wam bardzo. Okazało się, że prawdopodobnie się przegrzewał. Kupiłem sprężone powietrze i wyczyściłem dokładnie całe wnętrze. Na radiatorze od procesora zebrały się całkiem spore ilości kurzu i myślę że to był główny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobaki1 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 masz wypalona paste na procesorze - wymien nowa i powinno byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasien Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 nie sądzę że taki powód jest tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorenka Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 słaba dorada bo koleś wymieni tą paste i to mu nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi