MarcinJ Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 Witam, Proszę o procedurę dodawania nowych ikon do wstążek. ZWCAD 2017 vernum = "2017.01.23(13656)_x64" (tylko do odczytu). Po wybraniu opcji dostosuj nie znalazłem możliwości dodania ikon z do zakładek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 Witam Na poniższym bloku zostało opisane, jak dodawać polecenia do wstążki. Co prawda odnosi się to do wersji ZWCAD+2014, ale analogicznie powinno to działać w ZWCAD 2017:https://forum.cad.info.pl/blogs/entry/9-tworzenie-własnej-zakładki-w-menu-wstążkowym-w-zwcad2014/ Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinJ Posted March 2, 2017 Author Report Share Posted March 2, 2017 Dziękuję za informację ale chodziło mi raczej o dodawanie ikon do istniejących wstążek, np. w zakładce "widok" w panelu "współrzędne" brakuje mi ikony "LUW okna" i chciałbym ją tam umieścić. Czy jest to możliwe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawmal Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 Tak, wystarczy w Panelach odszukać Widok - Współrzędne, rozwinąć drzewo, w dolnym oknie odszukać potrzebną funkcję i przeciągnąć do górnego okna w odpowiednie miejsce. Następnie potrzeba zapisać zmiany klikając na ikonę dyskietki i zastosować ustawienia. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts