MarcinJ Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Witam, Proszę o procedurę dodawania nowych ikon do wstążek. ZWCAD 2017 vernum = "2017.01.23(13656)_x64" (tylko do odczytu). Po wybraniu opcji dostosuj nie znalazłem możliwości dodania ikon z do zakładek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Witam Na poniższym bloku zostało opisane, jak dodawać polecenia do wstążki. Co prawda odnosi się to do wersji ZWCAD+2014, ale analogicznie powinno to działać w ZWCAD 2017:https://forum.cad.info.pl/blogs/entry/9-tworzenie-własnej-zakładki-w-menu-wstążkowym-w-zwcad2014/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Dziękuję za informację ale chodziło mi raczej o dodawanie ikon do istniejących wstążek, np. w zakładce "widok" w panelu "współrzędne" brakuje mi ikony "LUW okna" i chciałbym ją tam umieścić. Czy jest to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Tak, wystarczy w Panelach odszukać Widok - Współrzędne, rozwinąć drzewo, w dolnym oknie odszukać potrzebną funkcję i przeciągnąć do górnego okna w odpowiednie miejsce. Następnie potrzeba zapisać zmiany klikając na ikonę dyskietki i zastosować ustawienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi