jacnightingale Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Witam, mam problem z drukowaniem rastrów o dużych rozmiarach do pdf. Nie mówię tutaj o wadze obrazu, a wymiarach. Nie mam problemu z drukowaniem rastra o pojemności 50 mb, który ma wymiary 20x20 cm. Problem pojawia się, gdy chcę wydrukować przykładowo raster o wymiarach 80x80 cm, który waży zaledwie 4 mb. Rastry drukują się wtedy bardzo długo (ok. 15 minut). Czasami jest to w ogóle niemożliwe. Obrazy podpinam jako plik rastrowy (tiff/png/jpg). Jest ktoś w stanie pomóc rozwiązać problem? Czego to może być wina? Mowa tutaj zarówno o drukarce wbudowanej DWG to PDF jak i tych zewnętrznych (pdf creator itd.). Zaznaczę, że nie mogę zmniejszyć rozmiaru rastra, bo znacząca traci na jakości podczas wydruku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Czy może Pan podesłać taki rysunek z rastrem w wiadomości prywatnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi