2P Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Podobnie jak przy poprzednich wersjach ZWcada widzę, że wszyscy w ZWsoft pracują na czarnym ekranie roboczym i nie wychwytują błędów widocznych przy pracy na białym ekranie roboczym. A mianowicie. Gdy edytujemy blok to pozostałe elementy rysunku są jakby wyszarzane. Na czarnym ekranie jest wszystko OK, ale gdy mamy ustawiony biały ekran to zamiast rozjaśnić elementy rysunku nie należące do bloku, to ZWcad totalnie zmienia ich kolor. np. z zielonego na fioletowy.... Da się z tym żyć, ale poprawienie tego nie będzie chyba trudne... Podobnie było kiedyś w innych wersjach vernum = "2017.01.23(13656)_x64" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Witam Na jaką wartość jest ustawiona zmienna LAYLOCKFADECTL ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2P Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 LAYLOCKFADECTL= 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 U mnie edycja bloku wygląda w taki sposób (na obu kolorach ekranu). Wydaje mi się, że jest poprawnie, ale być może mam inne elementy w rysunku. edycja-bloku.dwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2P Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 U mnie to wygląda ta: 1. screen normalnie, 2 screen w trybie edycji. Jak widać kreskowanie, wymiary w zupełnie innych kolorach. Przy okazji widać tu drugi błąd: meble są na czarno, a powinny być również wyszarzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Tak, dziękuję, wszystko jasne. Wysłaliśmy opis problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi