Parikon Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 vernum = "2017.01.23(13656)_x64" ang. Po zmianie zmiennej dimscale na inną niż 1.0 ZWCAD2017 wymiaruje dalej w dimscale 1.0, a później dopasowuje wymiary do zmiennej. Film przedstawiający problem Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 Faktycznie potwierdzam, program wstawia wymiar w złej kolejności. Pierwsze powinien przeskalować, a później wstawić. Teraz wstawia, a następnie skaluje. Przy ustawieniu skali w stylu wymiaru wszystko jest dobrze, ale Pana to raczej nie zadowoli, bo Pan nadpisuje styl wymiarowania. Cytuj
Parikon Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 To samo się dzieje gdy nie używam nakładki. Przy stylu wymiarowania standard, gdy zmienię zmienną dimscale na inną niż 1.0 wymiar się przeskaluje dopiero na samym końcu. Cytuj
Parikon Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 (edytowane) vernum = "2017.03.31(15430)_x64" Problem dalej nie rozwiązany. Nie mam także pomysłu jak obejść ten problem. Tworzenie wielu styli wymiarowania dla każdej skali jest dla mnie niewyobrażalne. Zmiana globalnej skali zmieni wszystkie wymiary w rysunku, co nie jest oczekiwaną sytuacją. Tego problemu nie było w SP 1.3. Czyżby podniesienie wydajności było okupione wyłączeniem tej funkcjonalności? Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez Parikon Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Niestety nie poprawili tego problemu. Mam pewien pomysł, spróbujemy stworzyć funkcje aby wstawiany wymiar był od razu w poprawnej wielkości (zamiast skalować się po wstawieniu) bez tworzenia dodatkowych stylów wymiarowania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi