2P Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Właśnie przerzuciłem się na wersję 2017. Po pół dnia pracy ZW się totalnie zawiesił (trzeba było ubić proces). Po ponownym uruchomieniu nie ma ani jednej ikonki klasycznego interfacu. Co robić? Bo to mnie całkowicie przyblokowało! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasW Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Potwierdzam, cos rzeczywiście z zapisem GUI jest nie tak. Też kilkakrotnie straciłem ustawienia, Śledząc dochodzenie ZWCAD do obecnej wersji (vernum13654) wiem jak dużo kodu ruszono. To choroba wieku młodzieńczego. Nie pozostaje nic innego jak cierpliwie zgłaszać to na forach ( a raczej na TYM forum bo forum chińczykow na ZWSOFT.com nadal milczy ) Sam także mialem kilka nie wyjaśnionych incydentów ktore jeszcze parokrotnie się powtórzyły np: Nie pozostaje więc nic innego jak taką migrację rozłożyć na kilka sesji ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Tak na szybko, proszę wywołać polecenie _toolbar Można wtedy włączyć i ustawić wszystko. Po takim ustawieniu najlepiej zamknąć program i uruchomić ponownie. Wtedy większość ustawień ikon powinna się zapisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Teraz metoda nieco wolniejsza i siłowa. Ustawienia toolbarów są zapisywane przy wyjściu z programu w rejestrze w kluczu HKEY_CURRENT_USER\Software\ZWSOFT\ZWCAD\2017\en-US\Profiles\Default\TOOLBARS\CLASSIC <-- wersja angielska HKEY_CURRENT_USER\Software\ZWSOFT\ZWCAD\2017\pl-PL\Profiles\Default\TOOLBARS\CLASSIC <-- wersja polska Reset do ustawień fabrycznych można wykonać poprzez usunięcie tego klucza. Jeśli ustawimy wszystkie paski i wyłączymy program to można w ramach kopii zapasowej wyeksportować klucz rejestru do pliku .reg Jeśli w przyszłości uszkodziłoby się menu, wystarczy je usunąć i kliknąć na plik *.reg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2P Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Dzięki, Usunięcie wpisu w rejestrze przywróciło stan początkowy. Jestem uratowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Witam W razie problemów z ikonami czy paskami narzędzi w interfejsie klasycznym, można także przez polecenie MENUWCZYTAJ lub _MENULOAD załadować plik ZWCAD.mnu ze ścieżki:%appdata%\ZWSOFT\ZWCAD\2017\pl-PL\Support lub %appdata%\ZWSOFT\ZWCAD\2017\en-US\Support Wcześniej może być potrzeba rozładowania menu o nazwie: ZWCAD Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2P Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Dzięki za info. Właśnie nie wiedziałem, gdzie jest plik .mnu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Ścieżkę do katalogu konfiguracyjnego można także wywołać za pomocą polecenia ROAMABLEROOTPREFIX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi