IsolateObjects unknown command


JasW
 Share

Recommended Posts

ZWCAD 2017 vernum 12354

Już na kolejnym komputerze przy pracy na większym modelu  po drugim / trzecim użyciu sekwencji  IsolateObjects  / Unisolateobjects  ZWCAD nagle stwierdza,

że nie zna komendy IsolateObjects dając komunikat

                       unknown command "_IsolateObjects" 

Plik dwg na ktorym pracuję ma ok 70 tys obiektów.  

Nie pomaga nawet zamknięcie/otwarcie ZWCADA od zera, jedyne co pomaga to pełny restart PC .

J.

 

isolate_obj_zw17_19012017.jpg

Edited by JasW
Link to comment
Share on other sites

Niestety nie mogę udostępnić projektu.
Jako osoba programująca - zakładam, że to skutek jakiegoś bugu w obsłudze ładowaniu/zwalnianiu zasobow podczas działania tej komendy . U mnie ukrycie 95% obiektów trwa 2..5 sekund. 

Jedyne co bym dodał do ew. okoliczności - podczas pracy z duzym plikiem aktywuję serwer COM/ActiveX w ZWCAD  przez zewnetrzną aplikację w Delphi. 

Jesli coś mi przyjrzie do głowy to oczywiscie zapodam na forum ;-)
J.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share