JasW Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) ZWCAD 2017 vernum 12354 Już na kolejnym komputerze przy pracy na większym modelu po drugim / trzecim użyciu sekwencji IsolateObjects / Unisolateobjects ZWCAD nagle stwierdza, że nie zna komendy IsolateObjects dając komunikat unknown command "_IsolateObjects" Plik dwg na ktorym pracuję ma ok 70 tys obiektów. Nie pomaga nawet zamknięcie/otwarcie ZWCADA od zera, jedyne co pomaga to pełny restart PC . J. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez JasW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Czy można liczyć na podobny plik? Wykonałem kilkanaście testów na pliku, który otrzymaliśmy przy okazji 3drobit (60k obiektów), ale nie udało mi się powtórzyć problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasW Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Niestety nie mogę udostępnić projektu. Jako osoba programująca - zakładam, że to skutek jakiegoś bugu w obsłudze ładowaniu/zwalnianiu zasobow podczas działania tej komendy . U mnie ukrycie 95% obiektów trwa 2..5 sekund. Jedyne co bym dodał do ew. okoliczności - podczas pracy z duzym plikiem aktywuję serwer COM/ActiveX w ZWCAD przez zewnetrzną aplikację w Delphi. Jesli coś mi przyjrzie do głowy to oczywiscie zapodam na forum ;-) J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi