Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po nowej instalacji zwcad arch 2014 mam problem ze stylami wydruku ctb. Przerzuciłem moje pliki ctb do katalogu Printstyle ale po uruchomieniu programu w tabeli stylów wydruku nie widać wszystkich plików, nie da się też nic w nich edytować bo wyskakuje error. Przy próbie stworzenia nowego stylu, po wpisaniu nazwy pliku wyskakuje okienko „odmowa dostępu”

vernum 2014.06.26 - Windows 10

Opublikowano

Witam
Czy style wydruku zostały skopiowane do odpowiedniego katalogu? Poniżej umieszczam prawidłową ścieżkę dla ZWCAD Architecture 2014 dla stylów wydruku:

%appdata%\ZWSOFT\ZWCADA\2014\pl-PL\Printstyle

Powyższą ścieżkę można wkleić w pasku adresu dowolnego folderu. W innym przypadku, proszę spróbować uruchomić program jako administrator przez prawy przycisk myszy i sprawdzić.
Pozdrawiam

Opublikowano

Po przegraniu plików ctb do podanego katalogu już żaden z tych plików nie wyświetla się w tabeli stylów (oprócz plików standardowych). Uruchomienie programu jako administrator umożliwia chociaż zmianę ustawień w tych standardowych plikach, ale to nie rozwiązuje całego problemu

Opublikowano

U mnie ten plik się normalnie wyświetla jako styl w oknie drukowania. W takim wypadku proszę o przeinstalowanie programu, bo być może zostało coś zablokowane podczas instalacji. Sugeruję zainstalować program bezpośrednio w C:\ZWCAD Architecture 2014 Plk

Opublikowano (edytowane)

Zainstalowałem ponownie program, tym razme bezpośrednio w C:\ , importowałem ustawienia programu. Nie było żadnych plików w tabeli stylów pomimo że pliki ctb znajdowały się w katalogu %appdata%\ZWSOFT\ZWCADA\2014\pl-PL\Printstyle.  Stworzyłem nowy ctb i wyszukałem jego lokalizacje. Znajdował się w katalogu  C:\Users\Mój komputer\AppData\Roaming\ZWSOFT\ZWCADA\2014\pl-PL\printstyle . Przegrałem te moje pliki do tego katalogu i wszystko działa.

Nie wiem o co chodzi bo ścieżki są niby takie same a jednak inne?

P.S. Nie idzie zmienić jakoś tego żebym nie musiał uruchamiać programu jako administrator?

Edytowane przez Zenon Wiertara
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.