krzy1976 Posted November 23, 2016 Report Share Posted November 23, 2016 Witajcie czy ktoś z Was używa nakładki Tekad na ZWCAD 2017 64bitowym ? pozdrawiam Krzysiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted November 24, 2016 Report Share Posted November 24, 2016 Ja nie używam, i niestety nie znam, ale próbowałem doczytać więcej informacji o nakładce, niemniej google ostrzega przed problemem na stronie. EDIT: Zrobiłem małe rozeznanie i jest to nakładka do tworzenia szeroko pojętych rysunków konstrukcji zbrojeniowych. Tutaj komunikat z googla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzy1976 Posted November 24, 2016 Author Report Share Posted November 24, 2016 (edited) Tak, zgadza się, jest to nakładka do rysowania żelbetu. W biurze mamy zwcada 2015 32-bit i ta nakładka działa. Problem polega na tym że zainstalowałem zwcada 2017 64-bit i niestety tekad nie chce z nim współpracować. Właściciel programu tecad nie odpowiada na maile, dlatego zapytałem tutaj. Edited November 24, 2016 by krzy1976 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted November 24, 2016 Report Share Posted November 24, 2016 Sprawdziłem historię, mamy kontakt z autorem nakładki i jest on chętny do dopasowania się do 2017. Jedyny problem polega na tym, że nakładka korzysta z zewnętrznej zagranicznej biblioteki, która była dopasowana do 2015, ale nie jesteśmy pewni czy autor dalej ją rozwija. Rozmawialiśmy z ZWSOFT i mają w planach dodanie funkcji potrzebnych do samego ZWCADa. Tak więc myślę, że w przyszłości nakładka zacznie działać na nowej wersji ZWCAD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzy1976 Posted November 24, 2016 Author Report Share Posted November 24, 2016 (edited) Dziękuję za informację. Planuję zakup ZWCADa ale potrzebuję do niego działającą nakładkę do rysowania żelbetu Edited November 24, 2016 by krzy1976 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts