Ania Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 Witam, korzystam z programu niedawno, powoli się uczę metodą prób i błędów. I właśnie o tym. Czy zdarzyło się komukolwiek, żeby wyskoczył taki komunikat: "Wynik jest większy niż maksymalna dopuszczalna liczba dodatnia" Ustawiłam już i największą liczbę cyfr po przecinku i największą liczbę cyfr w wykładniku. Liczba może i rzeczywiście wychodzi duża w jednostkach w jakich liczyłam na początku czyli w m^2 ale nie aż tak duża. A po zmianie jednostek w danych na km, nadal nie liczy mi równania. załączam screen Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 Witam, wydaje mi się, że brak jet znaku mnożenia pomiędzy s0 i ( przy obliczaniu PPł. W takim przypadku SMath traktuje to jako funkcje so w zależności od argumentu s0-da. smath_problem.sm Ania 1 Cytuj
Ania Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 Na nowej stronie to działa, ale w moim pliku już nie, mimo wstawienie znaku mnożenia komunikat dalej się pojawia i nie oblicza wartości. Wynik tej operacji jest następstwem kilku wcześniejszych wzorów i podstawień, czy możliwe jest że program dlatego nie radzi sobie z obliczeniem tej wartości? AniaTEM.sm Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 Całkiem fajne obliczenia. Dodałem mnożenie i znak "=" za wzorem na PPł Wydaje mi się, że powinno działać. AniaTEM_v01.sm Ania 1 Cytuj
Ania Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 Jestem pod wrażeniem. Działa. Oszczędziłeś mi dnia zastanawiania się co poszło nie tak. Dzięki bardzo za pomoc :). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi