Pawcyk Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Dzień dobry. Czy ktoś mógłby mi pomóc z poniższym lispem. Działa w AutoCadzie, a w ZWCadzie 2012 Classic już nie. 1.lsp Cytuj
Pawcyk Opublikowano 31 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Aby nie wystraszyć powiem ze to tylko kilka linijek tekstu: (defun c:dp () (vl-load-com) (if (and (progn (prompt "\n Select Polyline :") (setq e (ssget "_+.:s" '((0 . "*POLYLINE")))) ) (setq p (getpoint "\n Specify point on the previous selected polyline :")) ) (print (vlax-curve-getdistatpoint (ssname e 0) (vlax-curve-getclosestpointto (ssname e 0) p))) ) (print) );KONIEC Cytuj
kruszynski Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Wystarczy: (setq e (ssget "_+.:s" '((0 . "*POLYLINE")))) zamienić na: (setq e (ssget "_:s" '((0 . "*POLYLINE")))) dmatusz3 1 Cytuj
Pawcyk Opublikowano 31 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Dziękuję bardzo. Cytuj
Pawcyk Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 A czy mógłbym poprosić jeszcze o wyjaśnienie co oznaczają te +.:s Zgaduje że chodzi o wersje ZWCADA z plusem i bez... W opisach funkcji ssget nie mogę nic znaleźć o tych znaczkach. Dziękuję Cytuj
kruszynski Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 +. oznacza wybór przez wskazanie punktu ( nie przez okno) analogicznie jakby ustawić zmienną systemową PICKAUTO na 0. :S pozwala na wybór tylko jednego elementu. Nie wiem czy jest to opisane gdzieś po polsku, ale dokumentację w języku angielskim może Pan znaleźć np tutaj:http://www.lee-mac.com/ssget.html Cytuj
Pawcyk Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 Dziękuję za pomoc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi